Γράμματα & Τέχνες

Ένα καλλιτεχνικό, αποχαιρετιστήριο πάρτι στο καφέ McOza, στη Βέροια

Politismos-Aronis-MacOza

Έπεσε η αυλαία της επιτυχημένης έκθεσης ζωγραφικής “Εικόνες σπουδής 2015” των μαθητών του Κώστα Αρώνη

Ένα διαφορετικό πάρτι υψηλού εικαστικού ενδιαφέροντος είχαν τη χαρά να απολαύσουν χθες βράδυ (12-6-15) οι 19 μαθητές του γνωστού αρχιτέκτονα και εικαστικού από τη Θεσσαλονίκη Κώστα Αρώνη, εν είδει αποχαιρετιστήριας βραδιάς που έριξε την αυλαία της έκθεσης των έργων τους, με τίτλο “Εικόνες σπουδής 2015”.

Οι μαθητές του γνωστού εικαστικού, περιστοιχισμένοι από εκλεκτούς φίλους αλλά και θαυμαστές ενός κοινού που ξέρει να εκτιμά το… ωραίο στην Τέχνη, το ακολουθεί και το παρακολουθεί, όταν και όπου αυτό εκτίθεται, έδωσαν το δικό τους παρόν, δημιουργώντας στο γνωστό κεντρικό καφέ McOza, της Βέροιας, (το οποίο διοργάνωσε και τη βραδιά) μια χαρούμενη και ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα.

Politismos-Aronis-MacOza2Η αποτίμηση – αξιολόγηση της έκθεσης αλλά και η προσμονή για νέες δουλειές και παρουσιάσεις ήταν τα θέματα κουβέντας που κυριαρχούσαν, ανά πηγαδάκια, στις διάσπαρτες παρέες των εκθετών. Παρόντες μεταξύ άλλων οι ποιητές Σούλης Λιάκος, Κούλα Αδαλόγλου, Βασίλης Δασκαλάκης, ο θεατρικός συγγραφέας Νίκος Μανούδης, και ο Καθηγητής  Πανεπιστημίου Γιάννης Παπαδογιάννης.

Δηλώσεις στη Faretra.info

Ο φακός της Faretra.info κατέγραψε χαρακτηριστικά πλάνα αλλά και δηλώσεις στο περιθώριο της βραδιάς, τόσο από τον δάσκαλο Κώστα Αρώνη, όσο και από τον έναν εκ των ιδιοκτητών του καφέ, Βασίλη Τσιάρα.

Politismos-Aronis-MacOza4Κώστας Αρώνης

“…Η αποψινή βραδιά ρίχνει την αυλαία της έκθεσης αλλά είναι και μια βραδιά που σηματοδοτεί την υπόσχεση για μια πολύ καλή συνέχεια. Τα έργα που εκτέθηκαν προέκυψαν σε μια χρονιά, μια εκπαιδευτική σεζόν αλλά ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός και υψηλό το επίπεδο, που μας καθιστά αισιόδοξους ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα. Νιώθω πολύ ευχάριστα, κάθε τέλος βέβαια σου βγάζει και μια αίσθηση θλίψης, γιατί πραγματικά κάτι τελειώνει, αλλά και τη χαρά να προσδοκάς τη νέα σεζόν με μια άλλη, φρέσκια δημιουργική όρεξη.
Τα παιδιά – γιατί όλοι παιδιά είμαστε –  έδειξαν μεγάλο ζήλο κι αγάπη και μέσα από τα έργα τους αναγνωρίζεται ένα άλλο κομμάτι της προσωπικότητά τους.
Ένα κομμάτι που μπορούν να το παρουσιάσουν, όχι μόνο στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και σ’ ένα ευρύτερο κοινό.
Τους ανοίγεται μια άλλη πόρτα έκφρασης και ειδικά στην εποχή μας, έτσι όπως είναι με τη κρίση και τα επακόλουθά της, που πιστεύω πως είναι κάτι πραγματικά πολύ χρήσιμο.

Politismos-Aronis-MacOza7Βασίλης Τσιάρας

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης θεωρώ ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση, με πολλά οφέλη και για το καφέ McOza, αλλά και για τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να εκθέσουν τα έργα τους.
Γιατί αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για καλλιτέχνες που ασχολούνται, μαθητευόμενοι για μόνο ένα με ενάμιση χρόνο, και βρήκαν τη δύναμη και την τόλμη να “εκτεθούν” σε έναν τέτοιο, πολυσύχναστο χώρο, θεωρώ ότι όλο αυτό είχε έναν πραγματικά θετικό αντίκτυπο.
Ειδικότερα όσον αφορά τον Κώστα Αρώνη, είναι η δεύτερη φορά που εκθέτει, δια των μαθητών του φέτος  – η πρώτη ήταν μια προσωπική του έκθεση πριν δύο χρόνια, στο χώρο μας – θεωρώ ότι είναι ένας εξαίρετος γνώστης του αντικειμένου αλλά και ένας εξαίρετος άνθρωπος.

Politismos-Aronis-MacOza6“Για τον καλλιτέχνη η Τέχνη δε σταματά ποτέ”

Τέλος, ο Κώστας Αρώνης ευχαρίστησε τους μαθητές του για τη συνεργασία, τον κόσμο που επισκέφτηκε την έκθεση και τη στήριξε, είτε με την παρουσία του, είτε με τις παρατηρήσεις του, τους αδελφούς Τσιάρα, Δημήτρη και Βασίλη, οικοδεσπότες της βραδιάς, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του McOza ως χώρου, και επίσης ευχήθηκε η καινούργια χρονιά που θα ξεκινήσει με τους μαθητές του – καλλιτέχνες που εκθέτουν στο McOza – να οδηγήσει σε νέες κατακτήσεις, σε νέα βήματα, γιατί για τον καλλιτέχνη η Τέχνη δε σταματά ποτέ.

Δείτε επίσης το σχετικό ρεπορτάζ και video:
Ο Κώστας Αρώνης και οι μαθητές του εντυπωσίασαν το κοινό της Βέροιας

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας