Βέροια Πολιτισμός Τοπικά

Εργαζόμενοι της ΚΕΠΑ – Επιστολή διαμαρτυρίας & αγανάκτησης

Veroia-nea-therino-orario-tis-i-grammateias-tou-chorou-technon-veroias

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα, αλλά κυρίως με αφορμή τη συμπεριφορά ορισμένων εκπροσώπων φορέων και συλλόγων

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα, αλλά κυρίως με αφορμή τη συμπεριφορά ορισμένων εκπροσώπων φορέων και συλλόγων προς τους εργαζόμενους της ΚΕΠΑ θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη αλλά και την αγανάκτησή μας.

Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του χώρου μας και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο προσφέρουμε υπηρεσίες και έχουμε αποδεχθεί συνθήκες εργασίας που είναι πολύ πέρα από οποιαδήποτε συμβατική υποχρέωση. Εργασία και τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές, ωράριο που κάποιες φορές εκτείνεται και όλο το 24ωρο, σπαστό ωράριο, αναπροσαρμογή του ακόμα και την ίδια μέρα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Να συνεκτιμηθεί ακόμα ότι όλες οι ανάγκες μας, που είναι τόσο πολλές, πρέπει να καλυφθούν με ελάχιστο προσωπικό που συνεχώς μειώνεται.
Όλα αυτά βέβαια γίνονται με τη θέληση μας, για έναν απλό λόγο. Αγαπάμε τη δουλειά μας, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό το χώρο και την επιχείρηση.

Και όμως ορισμένοι άλλοι εργαζόμενοι – και αυτό είναι το πιο λυπηρό – αρνούνται να δουν αυτή την πραγματικότητα. Μας συμπεριφέρονται όπως οι χειρότεροι εργοδότες, όντας εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Και είναι αυτοί που κατά τα άλλα, υποκριτικά διακηρύσσουν την αλληλεγγύη των εργαζόμενων και τους κοινούς αγώνες. Ακόμα και με ευθείες απειλές, λεκτικούς προπηλακισμούς μας συμπεριφέρονται με σκαιότητα με μοναδικό σκοπό να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Τους είναι εντελώς αδιάφορο αν αυτά που απαιτούν συνεπάγονται μια επιβάρυνση δική μας, πέρα από κάθε λογική.

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και ορισμένοι εκπρόσωποι κάποιων φορέων, σεβαστών στην πόλη κατά τα άλλα, που πράττουν ανάλογα αλλά πιο συγκεκαλυμμένα.
Αναρωτιόμαστε, αν αυτοί στο δικό τους χώρο λειτουργούν με τον τρόπο αυτό, αν δηλαδή δέχονται να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε απαίτηση τρίτου ανεξάρτητα κόστους και επιβάρυνσης τους. Αν δέχονται να τους προσβάλλουν και να τους υποτιμούν. Αν σεβόμενοι τον εργασιακό τους χώρο, δεν προσπαθούν να τον προστατέψουν από οποιαδήποτε κακή χρήση.

Αν έτσι είναι γιατί δεν κατανοούν τον δικό μας αγώνα ;
Λυπούμαστε που φθάνουμε στο σημείο να δημοσιοποιούμε αυτή την επιστολή,, αλλά πρέπει να προστατέψουμε την προσωπικότητα και την εργασία μας.

Αν ο οποιοσδήποτε έχει κάποιο πρόβλημα με τον οποιοδήποτε, ας το λύσει με αυτόν και να μην αναζητά τα εύκολα θύματα μεταξύ των εργαζομένων.

Και βέβαια την επόμενη φορά που θα παρουσιαστούν παρόμοια γεγονότα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τη νομική οδό.

Η ΠΡOΕΔΡΟΣ
ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων