Αγροτικά

Έργα για την «Αγροτική οδοποιία Ριζωμάτων» από το Δήμο Βέροιας

Agrotika ergaodopoiias rizomaton

Προϋπολογισμός έργου 608.336,40€ – Σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοπράτηση του

Ανακοίνωση του Δήμου

Με την 23949/03-03-2015 απόφαση Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας εντάχθηκε η πράξη «Αγροτική οδοποιία Ριζωμάτων» στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών υφιστάμενης αγροτικής οδού, συνολικού μήκους 2.035m, καθώς και τα απαιτούμενα έργα σήμανσης – ασφάλειας και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Με την κατασκευή του προτεινόμενου έργου προβλέπεται να καλυφθούν οι ανάγκες πρόσβασης των αγροτών προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Τ.Κ. Ριζωμάτων και συγκεκριμένα προς τις περιοχές «Λιβάδια» και «Διβόλι», του αγροκτήματος της Τ.Κ. Ριζωμάτων και θα δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να έχουν σύντομη πρόσβαση προς τις εκμεταλλεύσεις τους ενώ από την άλλη θα είναι δυνατή και η μετακίνηση μεγαλύτερων οχημάτων μεταφοράς (φορτηγών κλπ.) ώστε το διακομιστικό εμπόριο των αγροτικών προϊόντων να γίνεται απευθείας στο χώρο της παραγωγής.
Επίσης, θα εξασφαλισθεί η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών και φθαρτών νωπών αγροτικών προϊόντων από την περιοχή παραγωγής στην περιοχή εμπορίας και κατανάλωσης με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών.
Τέλος, αναμένεται να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι, σε ετήσια βάση, δαπάνες συντήρησης των αγροτικών δρόμων, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 608.336,40€ και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοπράτηση του.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας