Κόσμος

Συνθήκες οξείας πόλωσης πριν από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή

2014-12-16-Ellada-polosi-ayriani-psifoforia

Στον ολισθηρό δρόμο της κινδυνολογίας βαδίζει ο πρωθυπουργός

Γουλιέλμος Αντωνίου

Με την κινδυνολογία να αποτελεί στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης πριν από την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, τα εκβιαστικά διλήμματα δίνουν και παίρνουν.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τόσο του Αντώνη Σαμαρά («Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη Grexit») όσο και του Ευάγγελου Βενιζέλου («Όλα κρέμονται σε μια κλωστή, πιθανή η απόλυτη καταστροφή»), που βρήκαν σύμμαχο στο πρόσωπο του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε σε ανάλογο ύφος ότι θα είναι «κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει».

Στο ίδιο πλαίσιο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, έκανε λόγο για «πιστωτικό γεγονός, σε περίπτωση εθνικών εκλογών», δηλαδή χρεοκοπία, την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε για μικρασιατική καταστροφή χωρίς το ευρώ.

Ακολούθησαν οι πρωτοφανείς δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για μείωση με ταχύ ρυθμό της ρευστότητας της αγοράς και μεγάλο κίνδυνο «ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας». Ο ίδιος ζήτησε από τους βουλευτές «να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο».

Μένει να αποδειχθεί αν η καταστροφολογία θα γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση αφού οι πιέσεις στην ελληνική οικονομία από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των εταίρων και δανειστών τείνουν να λειτουργήσουν σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ατυχήματος, και μάλιστα χωρίς να έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εθνικές εκλογές.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων