Οικονομία

Μέτρο-μέτρο η διαπραγμάτευση με την τρόικα

2014 06 18 oikonomia hardoyvelis

Τα δημοσιονομικά θέματα, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, αλλά και η διοικητική μεταρρύθμιση

βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στο Παρίσι με τους επικεφαλής της τρόικας.

Μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που ξεπέρασαν τις 12 ώρες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως «η ελληνική πλευρά, σε όλα τα θέματα, υποστήριξε τις θέσεις της και κατέθεσε πλήρη, τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μία επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση. «Υπήρξε προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών σε αρκετές πτυχές της διαπραγμάτευσης αλλά και απόσταση σε άλλες. Η συζήτηση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Τετάρτη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στο Παρίσι το μεσημέρι με το κυβερνητικό αεροπλάνο.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα συγκλίνουμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εισερχόμενος στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ» που βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Στην ομάδα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας