Αγροτικά

Έκπληξη για την προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης σε αγροκτηνοτρόφους

politiki-syriza-pol-grammateia

Δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του υπουργείου για την προκαταβολή του 50%της Ενιαίας Ενίσχυσης στους αγρότες και ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους.

“Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επεσήμανε ο κ. Καρασμάνης, μέσα από συνεχείς προσπάθειες κατάφερε να εξομαλύνει σταδιακά τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν στην κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων με στόχο την ομαλή καταβολή της ενίσχυσης σε επίπεδο χώρας και στη συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων.Η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης αποτελεί μια οικονομική ανάσα για τους Έλληνες παραγωγούς ώστε να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους και να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους για το επόμενο διάστημα”.

Ο δε Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Η προσπάθεια μας για στήριξη της κτηνοτροφίας είναι συνεχής. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους κτηνοτρόφους να απογράψουν όσο πιο έγκαιρα γίνεται το ζωικό τους κεφάλαιο και πάντως πριν την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 15.12.2014, ώστε να τους καταβληθούν έγκαιρα τα ποσά της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2014, καθώς και των ποιοτικών παρακρατημάτων.”

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Για το νομό Ημαθίας:

1) Δόθηκαν 17,250 εκατομμύρια κατά 12 εκατομμύρια λιγότερα από τα δικαιώματα και από πέρσι και αυτά αφορούν κατά κανόνα τους κτηνοτρόφους λόγω βοσκοτόπων.

2) Οι κτηνοτρόφοι πανελλαδικά τι πήραν για την εξισωτική του 2013, και τι πήραν το 2012 και κατά κανόνα στο νομό μας αυτά κόπηκαν από τους αιγοπροβατοτρόφους ελευθέρας βοσκής. Δεν απαντάνε αλλά μας λένε για το 2014 και το 2015

Αγρότες κτηνοτρόφοι πόσο ακόμη θα τους ανέχεστε;;;

Αυτοί ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας