Γενικά

Κλείνει γνωστή καφετέρια της Βέροιας

2014-10-13-koinonika-anaklisi-lounge2

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εισηγείται  η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας γνωστής καφετέριας στο κέντρο της Βέροιας (Lounge) ψήφισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας κατά τη σημερινή τακτική της συνεδρίαση, μετά από βεβαιωμένες παραβάσεις της Τροχαίας για επέκταση τραπεζοκαθισμάτων και ηχορύπανση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Λυκοστράτης, μετά από επανελέγχους του Υγειονομικού όσον αφορά τη συμμόρφωση της επιχείρησης απέναντι σε προηγηθείσες βεβαιωμένες παραβάσεις των οποίων αποδέκτης, από την Τροχαία είναι η ίδια η Επιτροπή του Δήμου, διαπιστώθηκαν και εκ νέου παραβάσεις, κάτι που αναγκάζει δια νόμου την Επιτροπή να εισηγηθεί είτε την υποχρεωτική ανάκληση άδειας λειτουργίας της επιχείρησης, είτε – προαιρετικά – την οριστική αφαίρεση.

2014-10-13-Koinonika-anaklisi-lounge3Στην πρώτη περίπτωση η επιχείρηση κλείνει και πρέπει να επανεκδώσει άδεια λειτουργίας, κάτι που δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης κλείνει την επιχείρηση και για να ξαναλειτουργήσει θα πρέπει να ανοίξει καινούργιο ΑΦΜ, κάτι που όπως σχολίασαν τόσο ο νομικός εκπρόσωπος της επιχείρησης, όσο και η πλειονότητα των μελών του Σώματος της Επιτροπής, θα ήταν εξοντωτικό προς τον επιχειρηματία και απαγορευτικό στο να του δώσει μια επιπλέον ευκαιρία να συμμορφωθεί προς τη νομιμότητα και να επιβιώσει.

 

 

2014-10-13-Koinonika-anaklisi-lounge«ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ»
¨Οπως υποστήριξε, παίρνοντας το λόγο ο Δικηγόρος του Επιχειρηματία, μπορεί να έγιναν στο παρελθόν παραβάσεις, κυρίως όσον αφορά τη νόμιμη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ωστόσο το μαγαζί τηρεί πλέον κανονικότατα το νόμο που όριζε μέχρι πρότινος την ανάπτυξη 14 καθισμάτων στα 75 τετραγωνικά, όσον αφορά δε τις παραβάσεις ηχορύπανσης τόνισε πως όσοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, αφενός ήταν εντός ωραρίου άδειας μουσικής, αφετέρου η διαπίστωση των αστυνομικών ότι το μαγαζί δούλευε με ανοιχτές πόρτες, ενώ ο νόμος επιτάσσει κλειστές είναι μη εφαρμόσιμο από την ίδια την πραγματικότητα. «Να μην είμαστε υποκριτές στην εφαρμογή παράλογων νόμων», σχολίασε.

Παράλληλα κάνοντας λόγο για το πλαφόν των 80db μίλησε για γελοιότητα, όταν οι συνομιλίες και μόνο των πελατών μιας καφετέριας είναι περίπου στο 75.

Τέλος συνομολόγησε με τα μέλη της Επιτροπής ότι ο νόμος υποχρεώνει την επιχείρηση να κλείσει, λόγω των βεβαιωμένων παραβάσεων, ωστόσο παρότρυνε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της ανάκλησης και όχι της οριστικής αφαίρεσης άδειας, όπερ και εγένετο.
Παρών ψήφισε ο Σωτήρης Στουγιάννος της παράταξης Μαρκούλη.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Ροη ειδήσεων