Παιδεία

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το νέο σχολικό συγκρότημα στα «Γιοτζαλίκια»

2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia3

Ενημέρωση – Ξενάγηση από την κατασκευαστική ομάδα του έργου

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το νέο σχολικό κτίριο στα «Γιοτζαλίκια» Βέροιας, που προβλέπεται να στεγάσει το 1ο «Φιλίππειο» Γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ, με δυναμικότητα συνολικά 720 μαθητών, 360 δηλαδή για κάθε σχολείο.

2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia2Την παρουσίαση της εξέλιξης του έργου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης, πλαισιωμένος από την κατασκευαστική ομάδα του έργου, στο πλαίσιο ενημέρωσης – ξενάγησης στους χώρους εντός και εκτός του υπό ανέγερση κτιρίου.

2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia4Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η συγκεκριμένη ενημέρωση και ξενάγηση έχει διττό χαρακτήρα. Αφενός να επικοινωνηθεί η εξέλιξη του έργου στον κόσμο της Βέροιας, τα οφέλη του οποίου θα καρπωθούν οι δημότες και αφετέρου, να παρουσιαστεί η κατασκευαστική ομάδα του έργου.

2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia5ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα στελέχη της κατασκευαστικής ομάδας που απαρτίζεται από τους κ.κ. Σ. Σιδηροπούλου, Μ. Ιωαννίδη, Χ. Σέμπο, Χ. Σιδηρόπουλο και Δ. Παζιάνα, το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α΄ όροφο και Β΄ όροφο.
Η κ. Σιδηροπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στις χωροταξικές λεπτομέρειες του κτιρίου με τα εξής: «…Οι λειτουργίες του σχολείου αναπτύσσονται κυρίως σε δύο ορόφους, στον 1 ο όροφο και στον 2ο όροφο, ενώ δυο αίθουσες από κάθε σχολείο βρίσκονται στο ισόγειο για την εύκολη πρόσβαση σε αυτές μαθητών με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ).2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia10
Το κτίριο διαιρείται σε τρία τμήματα με κατασκευαστικούς αρμούς. Στο ισόγειο, στο κτίριο Α βρίσκονται οι διοικητικοί χώροι του γυμνασίου , οι τουαλέτες των μαθητών, ΑμΕΑ.
Στο κτίριο Β βρίσκεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και η βιβλιοθήκη που είναι κοινοί χώροι και για τα δυο σχολεία, καθώς και κάποιοι διοικητικοί χώροι του Λυκείου και στο κτίριο Γ διοικητικοί χώροι του Λυκείου , τουαλέτες μαθητών προσωπικού και ΑμΕΑ, καθώς και δυο αίθουσες διδασκαλίας. Το Γυμνάσιο θα έχει 18 αίθουσες και 22 το Λύκειο.2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia8
Ο αύλειος χώρος είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα που θα διαχωρίζει νησίδα φυτεμένη, και ουσιαστικά θα λειτουργήσει στην πράξη ως το διακριτό όριο των δύο σχολείων. Τα γήπεδα είναι στην πλευρά του Λυκείου αλλά θα είναι εύκολα προσβάσιμα και από τα δύο κτίρια…».

2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia6ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia9
Αναφερόμενος ειδικότερα στη θερμομόνωση του κτιρίου ο κ. Ιωαννίδης είπε μεταξύ άλλων: «…Είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο στην Ημαθία που μελετάται από υπηρεσία και εκπονείται στο πλαίσιο του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης τον οποίο και υπερκαλύπτει.
Το μονωτικό υλικό είναι μαύρο φελιζόλ με 10 εκατοστά εξωτερικής θερμομόνωσης. Επίσης έχουμε επενδύσει με κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπές και θερμομονωμένα δάπεδα. Οι χώροι κλιματίζονται με αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, στο υπόγειο υπάρχουν υδροστάσια με κυκλοφορητές inverter, δοχεία αδράνειας κλπ.
Σε γενικές γραμμές το κτίριο μελετήθηκε από την ομάδα με προδιαγραφές μοντέρνου ιδιωτικού κτιρίου…».

2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikia7ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ – ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
«…Το κύριο μέλημά μας ως κατασκευαστών είναι πάντα να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα και την αρτιότητα των κατασκευαστικών προδιαγραφών. Στο πρώτο είμαστε ήδη πολύ πιο μπροστά και ως προς την αρτιότητα του κτιρίου, από την εμπειρία μας, την εγγυούμαστε…», σχολίασε ο κατασκευαστής κ. Παζιάνας.

2014-10-10-pedia-sxoleio-giotzalikiaΠρόκειται για ένα έργο, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση αποκλειστικά ευρωπαϊκών κονδυλίων, που δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2012 και έχει χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Ροη ειδήσεων