Σχόλια

“Κρητική” στην πολιτική των αρπαγών!

2014-09-27-sxolia-kx-krhtikh-stin-politiki-ton-arpagon

Ανορθόγραφοι δεν είναι οι συντάκτες των άρθρων αλλά των νόμων που συντελούν στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού  και των ισορροπιών της ευημερίας του, για να μιλήσουμε στην ξύλινη γλώσσα των ξύλινων νόμων.

Ένα επιπλέον «ήτα» στη λέξη Κριτική δεν επιφέρει καμία… ήττα, στην πιστή απόδοση της έννοιας, περιγράφοντας απλώς τον αγώνα που ξεκίνησε από την Κρήτη έναντι των αρπαγών που διενεργούν οι τράπεζες στις περιουσίες των πολιτών.

Το Ρέθυμνο έδειξε προχθές το δρόμο της αντίστασης μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστικού μεγάρου της πόλης, μπλοκάροντας τη διενέργεια έξι πλειστηριασμών και ασφαλώς με συλλήψεις και προσωποκρατήσεις.
Μάλιστα ο ένας από τους κρατούμενους νοσηλεύτηκε την προηγούμενη νύχτα στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ενώ ο άλλος είναι πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών.

«…Δύο συμπολίτες μας συνελήφθησαν και κρατούνται στην αστυνομία.. Φεύγουμε όλοι για εκεί.. είμαστε μια γροθιά για να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας..
Κανένα ακίνητο, καμιά περιουσία του Ρεθύμνου δεν θα δοθεί στα κοράκια της νέας εποχής…», ήταν η ανταπόκριση των πολλών για τη σύλληψη δύο συμπολιτών τους, αναφέρεται σε χαρακτηριστικό απόσπασμα κρητικής εφημερίδας από το ρεπορτάζ.
Δε μας τιμάει να αναφέρουμε και το off the record σχόλιο που κυκλοφόρησε συμπληρωματικά στο facebook, από Κρητικούς: «Η Βόρεια Ελλάδα κοιμάται»!

Ωστόσο πρέπει να γράψουμε κι εμείς κάτι, ως… Κριτικοί θεατές των γεγονότων!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο