Σχόλια

Έδωσαν στους τραπεζίτες 260 δις ευρώ. Πόσα απ’ αυτά θα πάρουμε πίσω;

2014-09-24-sxolia-teukros-260-piran-trapezites

Με αίολα “επιχειρήματα” οι κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών χάρισαν στους τραπεζίτες περίπου το αστρονομικό ποσό των 260 δις ευρώ.
Το ποσό αυτό προήλθε κυρίως από δανεισμό του ελληνικού δημοσίου, από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, από την υπερφορολόγηση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.

Και μόνο ο δανεισμός γι αυτόν το σκοπό διόγκωσε κατά πολύ το χρέος και συνέβαλε καθοριστικά, ακόμη και σαν δικαιολογία για τους κυβερνώντες, ώστε να παραδώσουν στην ουσία τις τύχες του λαού στους δανειστές- “συμμάχους”, κρατώντας γι αυτούς απλώς ρόλο διεκπεραιωτή των εντολών τους.

“Επιλογές” για μια πορεία που δεν μας γυρίζει απλώς 50 χρόνια πίσω, αλλά η συνέχειά της, πίσω ολοταχώς, δεν έχει σταματημό.

Κι επειδή από την αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται λόγος για ανατροπή αυτής της κατάστασης, τίθεται το ερώτημα: Μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή μέσω μόνο επιτυχών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές; Ή θα πρέπει να υποδείξουμε συγκεκριμένες πηγές οικονομικών πόρων, έξω και πέρα απ’ αυτούς, όπως για παράδειγμα την επιστροφή των χρημάτων μας που δόθηκαν στους τραπεζίτες;

ΥΓ. Το παραπάνω ερώτημα σαφώς αφορά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων