Κόσμος

Μέρκελ – Σαμαράς έμειναν στο… ευχολόγιο

2014-09-24-Ellada-samaras-Merkel-synantisi

Χωρίς αποφάσεις, όπως άλλωστε αναμενόταν, και με τα «καυτά» ζητήματα εκτός ατζέντας ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και της καγκελαρίου Α. Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε γενικόλογα στην «πρόοδο» της Ελλάδας και δήλωσε σίγουρη πως σύντομα θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Μάλιστα έδειξε να «ενδιαφέρεται» για τους Έλληνες πολίτες, καθώς δήλωσε ότι γνωρίζει για τους δύσκολους καιρούς και την ανεργία, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για την περαιτέρω στήριξη της χώρας.

Αυτή η τελευταία φράση της καγκελαρίου ερμηνεύεται από πολλούς ως μία από τις πολλές προαναγγελίες ενός νέου μνημονίου που ετοιμάζουν οι Γερμανοί.

Όταν πάντως ρωτήθηκε για τις τυχόν επιπτώσεις μιας προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα λόγω του θέματος της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, απλώς απέφυγε να απαντήσει…

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε φοροελαφρύνσεις για να μπορέσει να συνεχιστεί το πρόγραμμα εξυγίανσης και να επιτευχθούν οι στόχοι. «Ξόρκισε» το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης υποστηρίζοντας ότι η χώρα «μπορεί να σταθεί πλέον στα πόδια της», φέρνοντας ως παραδείγματα το πρωτογενές πλεόνασμα και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Ακόμη… ευχήθηκε να έλθει νωρίτερα από τον προγραμματισμό η απεμπλοκή από το ΔΝΤ.

Τέλος, όπως είπε, επανήλθε ύστερα από έξι χρόνια η ανάπτυξη και η χώρα αναδεικνύεται σε συντελεστή της ενεργειακής ασφάλειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού στο Βερολίνο

Για θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του:

«Η θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση του με την κ. Μέρκελ εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα. Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του. Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα. Εξάλλου, η άρνησή του να απαντήσει, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει.»

Πηγή: http://www.topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων