Πολιτική

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Μακροχώρι Ημαθίας

2014-09-07-politiki-koutsoubas-makrohori2

Συναντήθηκε με εκπροσώπους του αγρο-κτηνοτροφικού κόσμου

Προηγήθηκε επίσκεψη στην Πέλλα

Συνάντηση με εκπροσώπους του αγρο-κτηνοτροφικού κόσμου της Ημαθίας πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σήμερα το μεσημέρι στο Μακροχώρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Απ. Παύλου, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Κεντρική Μακεδονία.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας, πλαισιωμένος από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Θεοδόση Κωνσταντινίδη και τη Γραμματέα της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ Μαρία Παπαδοπούλου, αναφερόμενος στα τρέχοντα προβλήματα των παραγωγών, σε φόντο το διαμορφούμενο σκηνικό μετά από το Ρωσικό εμπάργκο, ευχήθηκε, κατά την ομιλία του, στους παραβρισκόμενους καλό φθινόπωρο και καλή πορεία, αν και όπως παρατήρησε «, … το κάθε πέρσι και καλύτερα που λέει και ο λαός, ισχύει απόλυτα για τις συνθήκες που βιώνουν και οι παραγωγοί και η αγροτιά και οι κτηνοτρόφοι και οι εργάτες, οι υπάλληλοι και άλλα τμήματα της κοινωνίας»…
«Εντάξει οι πανηγυρισμοί και οι αυταπάτες και για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για την έξοδο στις αγορές, όμως οι ίδιες εκτιμήσεις των ίδιων των επιτελείων άρχισαν να τα μαζεύουν. Φαίνεται ότι αυτή η επιδιωκόμενη ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει, γιατί πάρα πολλοί παράγοντες, όπως η κατάσταση στην περιοχή, ο πόλεμος στην Ουκρανία, με επέμβαση πρώτα των Αμερικάνων και της Ε.Ε. στα εσωτερικά της Ουκρανίας, και η αντεπίθεση από την άλλη μεριά της Ρωσίας, αλλά και οι αντιθέσεις ανάμεσα στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, που είναι ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες στην Ε.Ε. δε φαίνεται ότι μπορούμε να έχουμε μπροστά μας ένα άνοιγμα ενός τέτοιου δρόμου.
Και αυτό φαίνεται περισσότερο στην αγροτική οικονομία…», είπε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και συμπλήρωσε: «…Το πρόβλημα δεν ξεκίνησε για την αγροτιά μας στις 6 Αυγούστου με το εμπάργκο της Ρωσίας. ΤΑ προβλήματα προϋπήρχαν. Π.χ. δεν υπάρχει αποζημίωση από τις περσινές καταστροφές, λόγω των καιρικών συνθηκών, με άμεσες επιπτώσεις στους παραγωγούς και ούτε πρόκειται να δοθούν…».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε παραγωγικούς εκπρόσωπους της Πέλλας στον αγροτικό συνεταιρισμό της Άρνισσας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του 902.gr,  πρόκειται για έναν από τους πιο παραγωγικούς συνεταιρισμούς της χώρας, που η παραγωγή του αγγίζει τους 100.000 τόνους φρούτα (μήλα, ροδάκινα, κεράσια, αχλάδια). Η λειτουργία του έδωσε ζωή στην περιοχή. Σήμερα διαθέτει σημαντικό εξοπλισμό, όπως ψυγεία μεγάλης χωρητικότητας και διαλογητήρια.
«Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που έχει όλος ο αγροτικός κόσμος», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Θ. Σταματόπουλος. Όπως επισήμανε τόσο ο ίδιος, όσο και ο Θ. Καρυδόπουλος, πρόεδρος του συνεταιρισμού της τοπικής κοινότητας Περαίας αλλά και αγρότες που πήραν το λόγο, το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται, οι τιμές των γεωργικών εφοδίων ανεβαίνουν.

Παράλληλα, οι τιμές στις οποίες αναγκάζονται να πωλούν την παραγωγή τους δεν τους εξασφαλίζουν συχνά ούτε τα έξοδα που έχουν κάνει για αυτή. Το πρόβλημα των εξευτελιστικών τιμών επιδείνωσε το ρωσικό εμπάργκο. «Αν δεν αποζημιωθούν οι παραγωγοί, δύσκολα θα αντέξουν δεύτερη χρονιά», τόνισαν χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η κατάσταση που διαμορφώνεται θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μικρομεσαίων αγροτών να συνεχίσουν την παραγωγή.
Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η περιοχή της Πέλλας, είναι ένα μικρό δείγμα για το τί θαύματα μπορεί να κάνει το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας, αυτοί που δουλεύουν και αγωνίζονται. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να παράγει, να αναπτυχθεί και να θρέψει και τον πληθυσμό της και άλλους λαούς κάνοντας εξαγωγές σε ισότιμη βάση με αμοιβαίους επωφελείς όρους, στο πλαίσιο, όμως μίας διαφορετικής κοινωνικής οργάνωσης. Ο Δ. Κουτσούμπας ανέπτυξε αναλυτικά την πρόταση του ΚΚΕ για τον παραγωγικό συνεταιρισμό.

Αναφερόμενος στο εμπάργκο της Ρωσίας, κατήγγειλε τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία, που ακολουθώντας τις επιταγές και τα μέτρα της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, έφερε νέο πλήγμα στους παραγωγούς και τη διάθεση της παραγωγής της χώρας μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ σε βουλή και ευρωβουλή, διεκδικώντας την αποζημίωση και τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών. Υπογράμμισαν πως όπως προκύπτει από τη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΕΕ, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αποζημιώσουν τους αγρότες για το χαμένο τους εισόδημα και να στηρίξουν το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Το απόγευμα στις 7.00μ.μ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να μιλήσει σε κεντρική συγκέντρωση της Τ.O. Ημαθίας του ΚΚΕ στην πλατεία της Νάουσας.

Επιμέλεια σύνταξης:  Κωστής Χαλάτσης
Πηγή – Φώτο: http://www.902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας