Πολιτική

Υποδοχή αρχηγού για τον Γιώργο Παπανδρέου

2014-09-02-pοlitiki-ypodoxi-arxigou-papandreou

“Παπανδρεϊκοί κατά Βενιζέλου”

Το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό», παρόντων του Ευάγγελου Βενιζέλου

και ιστορικών στελεχών του Κινήματος, κυριάρχησε στην εκδήλωση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στο Ζάππειο.

Η αποθεωτική υποδοχή που επιφύλαξαν στον Γιώργο Παπανδρέου οι φίλοι και υποστηρικτές του, με αφορμή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ που διοργάνωσε το Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», αποτελεί αναμφισβήτητα μια επίδειξη δύναμης του πρώην πρωθυπουργού, με σαφείς ενδείξεις, τροφοδοτούμενες από τον ίδιο, για μια δυναμική επιστροφή, χωρίς -προς το παρόν- άλλες λεπτομέρειες.

«Παπανδρέου-Παπανδρέου», «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό», «Γιώργο, γερά να πέσει η Δεξιά», «Γιώργο, θυμήσου, μια ζωή μαζί σου», είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα, συνθήματα και ενθουσιώδεις επευφημίες υπέρ του πρώην πρωθυπουργού, οι παπανδρεϊκοί του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ευθέως την άμεση και ενεργό επιστροφή του, προτροπή που έδειξε να ενστερνίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου…

«Ο κόσμος αναζητά μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να το πάμε στο μέλλον», ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναφορές στην ομιλία του κ. Παπανδρέου, που ερμηνεύονται ως προαναγγελία για συγκροτημένη και συστηματική επαναδραστηριοποίησή του.

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται η αποστροφή του πρώην προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου (υπεύθυνος διοργάνωσης της έκθεσης), ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κρίθηκε από τον λαό, καθώς ανετράπη, όντας εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Αποδοκιμασίες κατά Βενιζέλου
Προσπάθεια να εμφανιστεί συσπειρωτικός κατέβαλε στον μακροσκελή χαιρετισμό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εισέπραξε, ωστόσο, τις αποδοκιμασίες ισχυρής μερίδας των συγκεντρωμένων, τη στιγμή που αναφέρθηκε στο χρονικό της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με Ν.Δ.-ΛΑΟΣ τον Νοέμβριο του 2011, υπό την κυβέρνηση Παπαδήμου, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία.

«Θα τα πούμε την Τετάρτη (σ.σ. επίσημη εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη για τα 40χρονα του Κινήματος) για το πότε και το πώς φτάσαμε εκεί», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, την ώρα που το ακροατήριο επιχειρούσε να υπερκαλύψει την ομιλία του με ιαχές «Παπανδρέου-Παπανδρέου».

Πηγή: http://www.efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων