Πολιτισμός

Η Τέχνη πάει… Βουνό!

2014-08-19-politismos-h-texni-paei-vouno

Έκθεση εφήμερης τέχνης

Σάββατο 23 Αυγούστου για το μεγάλο πανηγύρι στο «Καταφύγιο» του ΣΕΛΙΟΥ στη θέση Πριόνια.

(Πρόκειται για την ημέρα της μεγάλης τοπικής – αποχαιρετιστήριας εορτής των 9μερων της Παναγίας, την 23η Αυγούστου)

«ΣΕΛΙ: Φωτογραφικές εγκαταστάσεις στο χώρο»
Στην έκθεση, παρουσιάζονται έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στον ίδιο τόπο και την ευρύτερη περιοχή. Με τις εικόνες της (η έκθεση) ζωντανεύει δημιουργικά τη συμμετοχή των ανθρώπων στη γιορτή του τόπου, μία γιορτή σημείο σύνδεσης της παράδοσης με την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για επαφή, επικοινωνία, κοινή (κοινωνική) συνύπαρξη και γιορτή.

Πρόκειται για φωτογραφίες ενός δημόσιου γεγονότος, που βίωσε μία ευρύτερη κοινωνική ομάδα. Μία κοινωνία που δε θέλει να ξεχάσει, δεν επιθυμεί να μεταβληθεί σε “μουσειακή” και για τούτο διατηρεί το δικαίωμα στη ζωντάνια της, στον εμπλουτισμό και την εξέλιξη των όσων πράττει.

Οι φωτογραφίες, που μόνο για αναμνηστικές δεν είναι, δημιουργήθηκαν και βεβαιώνουν πως στο συγκεκριμένο ελάχιστο τόπο κάτι πραγματικά “σημαντικό” συνέβη, με/από γνωστούς και αγνώστους που φτάσανε “εδώ”, στην καρδιά του Καλοκαιριού, ψηλά στο βουνό, μέσα στο προστατευμένο δάσος, με αφορμή μία χριστιανική εορτή που γίνεται αφορμή για την τελευταία συνάθροιση στο βουνό πριν την επιστροφή στην πόλη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι :Αθανάσιος Αθανασιάδης, Ανδρέας Βενιανάκης, Δημήτρης Δεσποινούδης, Βασίλης Καρκατσέλης, Καίτη Παπαναούμ, Αλέκα Τσιρώνη και Γιάννης Χαυλίδης.

Η έκθεση είναι μία παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr).
Με την υποστήριξη των τοπικών φορέων.

Οργάνωση: Γκαλερί Παπατζίκου – Βέροια, Διεύθυνση, Αγ. Αντωνίου 26, 59100. e-mail: gallerypapatzikou@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6972913970

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας