Σχόλια

Απούσα η Βέροια από την εκδήλωση για τη Γάζα

2014-08-14-sxolia-ekdilosi-syriza-gia-gaza

Αίσθηση προκάλεσε τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους παραβρισκόμενους η χαρακτηριστική απουσία των Βεροιωτών, από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιήθηκε στην πλ. Δημαρχείου με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

Μια πρώτη ερμηνεία, που έδωσε και ο υπεύθυνος Συντονιστικού της Ν.Ε. του κόμματος Δημήτρης Χαμπίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ήταν η θερινή περίοδος διακοπών ενόψει και του 15Αύγουστου.
Μια χαρακτηριστική ερμηνεία έδωσε ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς Ασσόκι Σέντκι, Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας στη Θεσσαλονίκη, που έδειξε με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεμνότητα, να κατανοεί τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας που επλήγη από το Ρωσικό εμπάργκο και ως εκ τούτου έπρεπε, όπως άφησε να εννοηθεί, να ασχοληθεί με τα προβλήματά του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιτυχία παλιότερων ανάλογων συγκεντρώσεων, από πλευράς συμμετοχής κόσμου.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν προσέρχεται πλέον μαζικά σε εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, όταν αυτές τελούν υπό κομματική διοργάνωση.
Και αυτό δεν έχει να κάνει με μια δική μας μεροληπτική ερμηνεία που θα άφηνε ίσως εντυπώσεις κατά της πρωτοβουλίας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με μια αντικειμενική πραγματικότητα που φωτογραφίζει την αποτυχία της κεντρικής πολιτικής σκηνής να εμπνεύσει αντίσταση και ουσιαστικό αγώνα στον κόσμο.

Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το κοινωνικό φαινόμενο της γενικότερης αδράνειας των πολιτών και της απουσίας του από τα μεγαλύτερα πολιτικά γεγονότα που θα έπρεπε να τον αφορούν προσωπικά αλλά και συλλογικά.Πολύ εύστοχα είπε ο κ. Χαμπίδης, σχολιάζοντας: «…Όταν το πρόβλημα χτυπάει την πόρτα του γείτονα, θα χτυπήσει σύντομα και τη δική σου…».
Ενώ ο εκπρόσωπος της Γάζας μιλώντας στη «ΦΑΡΕΤΡΑ» είπε ότι αισθάνεται πιο Έλληνας από τους Έλληνες για τα δικά μας προβλήματα!!!
Αυτά, προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας