Σχόλια

Θα γίνουμε Νομός… “Αμαλθείας”!

2014-08-10-sxolia-nomos-amalthias

Ήρθε η ώρα η φημισμένη “Αμάλθεια”, το φάντασμα της πολυπόθητης “γεροντοκόρης” αγοράς αγροτικών πρϊόντων που έμεινε στο… ράφι των κομματικών “δεσμεύσεων”,στον  Κόμβο Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού, να γνωρίσει τις … “δόξες” της δημοσιότητας, μετά τις αναμενόμενες κινητοποιήσεις των παραγωγών Ημαθίας και Κοζάνης, που συναποφάσισαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Ξενοδοχείο Αιγές της Βέροιας “αντίποινα” προς ελληνική Κυβέρνηση και Ευρώπη, μετά τα αντίποινα “Πουτιν” προς τα προϊόντα μας,  παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΞ για άμεση στήριξη των παθόντων.

Η “δυσοσμία” των διπλωματικών παιχνιδιών αναμένεται να κάνει τη μεταφορά, κυριολεξία του όρου, από τη στιγμή που οι αποφάσεις της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και των ομολόγων τους του Βελβεντού κάνουν λόγο για πέταγμα επί της οδού φορτίων ροδακίνων πολλών τόνων.

Να θυμίσουμε ότι ο Χ. Γιαννακάκης σε ρεπορτάζ της “Φ” την Παρασκευή, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το ενδεχόμενο στήριξης των προϊόντων, από Κυβέρνηση και Ε.Ε., ωστόσο ακόμα δεν ξέρουμε αν το ΥΠΕΞ με τις δεσμέσευσεις του προς τα θύματα του ρωσικού αποκλεισμού, θα ανατρέψει ως την ερχόμενη Τετάρτη την σχεδιαζόμενη κινητοποίηση τους στον κόμβο της Κουλούρας.

Οπότε, σε αντίθετη περίπτωση, σαπίλα, μπόχα, μύγα και άλλα μολυσματικά τινά, θα σηματοδοτήσουν μπροστά στην ανεκπλήρωτη “Αμαλθεια”, για ακόμη μια φορά, την αποτυχία της Κυβερνητικής πολιτικής να θωρακίσει την αγροτική οικονομία και δη την τοπική, σε έναν χώρο που ντόπιοι και εξ Αθηνών πολιτικοί υποσχέθηκαν το μετασχηματισμό του σε αγροτικό-εμπορικό κόμβο διεθνούς κύρους και σημασίας!

Ντροπή της εκάστοτε Πολιτείας, να σπρώχνει τους παραγωγούς στην (ανευ όρων μάλιστα) καταστροφή διατροφικών αγαθών, τη στιγμή που ανά τρία δεύτερα πεθαίνει και ένα παιδί στον πλανήτη από την πείνα!!!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας