Θανατηφόρα... "επιδημία" οι αυτοκτονίες στην Ημαθία!

2014-06-25-Sxolia-epidimia-thanatou-oi-aytoktonies

Σε επιδημία θανάτου τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο των αυτοκτονιών, που έχει πάρει τραγικές διαστάσεις συχνότητας αλλά και φρίκης και στον τόπο μας.

Μέσα σε δυο με τρεις μήνες σημειώθηκαν τέσσερις τουλάχιστον αυτοκτονίες στην Ημαθία, με χαρακτηριστικές αυτήν του μεσήλικα στις ράγες, του νεαρού που πήδηξε στο "κενό" επί κεντρικής οδού της Βέροιας, την προχθεσινή αλλοδαπής στην Αλεξάνδρεια που απαγχονίστηκε, ενώ μόλις χθες άλλος μεσήλικας έθεσε τέλος στη ζωή του σε χωράφι της Κουλούρας με κυνηγετικό όπλο. Τα πρώτα σενάρια κάνουν λόγο για ψυχολογικά - ενδεχομένως - προβλήματα.
Λεπτομέρειες όμως για το πως, το που και το γιατί, πέραν της γνωστοποίησης του γεγονότος, καλό θα ήταν να σταματούν εδώ, και το εν δυνάμει ρεπορτάζ να περιορίζεται σε έναν δακριτικό - όσο γίνεται - σχολιασμό της επικαιρότητας που οι στατιστικές της καταγραφές είναι οδυνηρές.

Ο ανθρώπινος πόνος είναι δυστυχώς, ως επί το πλείστον, εμπορεύσιμος αλλά ποτέ δεν πρέπει να γίνεται και..."εμπορευτέος" (αν και αδόκιμος ο όρος).

Συλλυπητήρια και κουράγιο στους συγγενείς και φίλους όλων των αυτόχειρων...


Συντάκτης

Κωστής Χαλάτσης
Κωστής Χαλάτσης 318 posts

Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, διαφημιστής, θεολόγος

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια