Πολιτική

Επαφές Τσαβδαρίδη για ζητήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ημαθίας

2014-07-16-poliotiki-tsavdaridis-epafes

Συναντήθηκε με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ

Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής:

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τον νέο Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια προκειμένου να λυθούν μία σειρά ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων για την Ημαθία που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ζήτησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε συνάντηση που είχε μαζί του πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο. Για τα ίδια ζητήματα, ο Βουλευτής είχε συνάντηση και με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτριο Τσακνάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε:

– Την παραμονή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που εδρεύει στη Βέροια
– Τη συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέως Ημαθίας
– Την επάνδρωση της Α.Δ. Ημαθίας με επιπλέον Αστυνομικό Προσωπικό
– Την εκπαίδευση Δοκίμων Πυροσβεστών στη Σχολή Αστυνομίας Νάουσας

Αναλυτικότερα, στη σχετική επιστολή αναγράφονται τα κάτωθι:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ζητήσω τη συνδρομή σας προκειμένου να μεριμνήσετε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας για τέσσερα ιδιαίτερα σημαντικά για την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας ζητήματα, τα οποία και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.

Α) Παραμονή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που εδρεύει στη Βέροια

Υπάρχει μία έντονη φημολογία για μετακίνηση ή κατάργηση της εν λόγω Σχολής, ενδεχόμενο το οποίο θα επέφερε σημαντικό πλήγμα στην οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας, η οποία ήδη έχει υποστεί τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε όλους του τομείς των δραστηριοτήτων της. Η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος αποτελεί προσδοκία και απαίτηση του συνόλου των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων της πόλης της Βέροιας μιας και η εν λόγω Σχολή αποτελεί κόσμημα για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα την Κεντρική Μακεδονία και διαθέτει άρτιες ιδιόκτητες κτηριακές υποδομές και εγκαταστάσεις, για τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο έχει επενδύσει εκατομμύρια Ευρώ, οι οποίες χρησιμοποιούνται και από τη CEPOL για σεμινάρια – εκπαιδεύσεις.

Β) Συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέως Ημαθίας

Υπάρχει εδώ και χρόνια έντονη φημολογία για κατάργηση του συγκεκριμένου Τμήματος μέσα στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Μία τέτοια εξέλιξη όμως, θα δημιουργήσει εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στη σωστή αστυνόμευση μιας ιδιαίτερα μεγάλης σε έκταση περιοχής, η οποία δε δύναται να καλυφθεί από το γειτονικό Α.Τ. Αλεξάνδρειας και η οποία ήδη μαστίζεται από έντονη εγκληματικότητα.

Γ) Επάνδρωση της Α.Δ. Ημαθίας με επιπλέον Αστυνομικό Προσωπικό

Λόγω υπηρεσιακών αναγκών και αυξημένης εγκληματικότητας στο Νομό Ημαθίας σε συνάρτηση με την μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, θα επιθυμούσαμε με τις έκτακτες μεταθέσεις του Οκτωβρίου να μεταθέσετε ικανό αριθμό αστυνομικών και να μην ισχύσει η διαταγή που επιτρέπει μόνο το 25% του Τ.Δ.Λ Ημαθίας να ενισχύσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Α.Δ Ημαθίας.

Δ) Εκπαίδευση Δοκίμων Πυροσβεστών στη Σχολή Αστυνομίας Νάουσας

Στο ΦΕΚ 1848/Γ/-7-4 δημοσιεύτηκε η κατανομή 500 Δοκίμων Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Από πληροφορίες, οι 310 από αυτούς, θα εκπαιδευθούν στα Βίλλια, στη Σχολή της Πυροσβεστικής. Για τους υπόλοιπους, θα ήταν ιδιαίτερη ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα Ημαθίας, οι οποίες προς το παρόν μένουν αναξιοποίητες. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις, αφενός ενδείκνυνται για τέτοιου είδους εκπαίδευση και αφετέρου θα τονώσουν οικονομικά μία περιοχή η οποία βιώνει ιδιαίτερη οικονομική κρίση.

Με τη βεβαιότητα Κύριε Υπουργέ, ότι θα δείτε με ευαισθησία και θα αναλάβετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση των προαναφερθέντων ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων, σας εύχομαι εκ νέου κάθε επιτυχία στο δύσκολο καθήκον που έχετε αναλάβει».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας