Σχόλια

“Ρεύμα” διαμαρτυρίας, χαμηλής όμως… “τάσης”!

2014-07-08-reportaz-diamartyria-deh-veroia2

Ικανοποιητική, θεώρησαν κάποιοι από τους διοργανωτές – εκπρόσωπους του Δικτύου Δράσης Φορέων Ημαθίας (Δ.Δ.Φ.Η.), τη συμμετοχή των πολιτών, στην αποψινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλ. Δημαρχείου της Βέροιας με αφορμή το προωθούμενο, από την Κυβέρνηση, ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Αυτό υποστήριξε σε δήλωσή της στη «Φ» και η Μαριάνθη Τουτουντζίδου – ιδρυτικό μέλος του Δ.Δ.Φ.Η., σε σχέση τόσο με το γεγονός ότι η διοργάνωση έγινε σε μόλις δύο μέρες, όσο και με τις τοπικές οργανωτικές δυνατότητες του εγχειρήματος.

Όντως η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητικότερη από ό,τι σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις ακτιβιστικού χαρακτήρα, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ήταν αρκετά μικρή σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος – διακυβεύματος!

Πολλοί θα είχαν την τάση να συμμετάσχουν, ωστόσο αρκέστηκαν είτε να μείνουν στο σπίτι τους, είτε να διασκορπιστούν σε καφετέριες και εμπορικά καταστήματα τα οποία ήταν ακόμα ανοιχτά κατά την προγραμματισμένη ώρα της εκδήλωσης.

Το πρόβλημα είναι ότι σε γενικές γραμμές δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ζώντας σε ένα υπερσύγχρονο καταναλωτικό μοντέλο, δεν έχουμε αξιολογήσει τις πρωτογενείς προϋποθέσεις των καταναλωτικών μας δραστηριοτήτων και αναγκών.

Φραπεδιά, εν προκειμένω, υπό το φως ενός λαμπατέρ πετρελαίου δεν θα ήταν ούτε in, ούτε sic, ούτε must! Άσε που… πού λεφτά για πετρέλαιο!

Έρχονται καιροί που από την πολλή «πρόοδο» βαδίζουμε σταδιακά στην τέλεια οπισθοδρόμηση… Αλλά δε μας το έχουν, ακόμα, πει!!!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων