Σχόλια

Μετά τη ΔΗ.ΜΑΡ η… ΔΗ.ΠΑΡ;;;

2014-07-08-Sxolio-Dh.par

Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του, απερχόμενου από την πολιτική σκηνή, ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαγγέλης Βενιζέλος και ασφαλώς (και εκ του ασφαλούς) έτυχε της ομόφωνης έγκρισης από το σώμα της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος «ευαγγελίστηκε» τη διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» ως μιας διακηρυκτικού χαρακτήρα κίνησης συγκερασμού των πολλών αντικρουόμενων πολιτικών θέσεων που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο ιδεολογικό φάσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Των συνιστωσών, δηλαδή, στην ορολογία αλά ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ!

Ωστόσο η επικοινωνιακή «γραμματική» και το «συντακτικό» της κομματικής συνθηματολογίας δεν επιτρέπει αδόκιμες χρήσεις κακόηχων ή μη εύληπτων, στην ψηφοφορική μνήμη, αρκτικόλεξων σχηματισμών.
Δηλαδή το … «ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑΡ», εν προκειμένω, θα θύμιζε κάτι μεταξύ τυχερού παιχνιδιού τύπου ΟΠΑΠ ή απορρυπαντικού.
Κάτι που δε συνάδει με την εμβληματική του μεγέθους ενός ιστορικού πρώην μεγάλου ΠΑ.ΣΟ.Κ., ασχέτως αν στην πράξη το Κίνημα δια των Συλλογικών Οργάνων του προσπαθεί να «ξεπλύνει» τα ίχνη, για να μην πούμε τους «λεκέδες», της κυβερνητικής του «βιωτής» για δεκαετίες.
Από την άλλη μια ονοματολογική εκδοχή του ως «ΔΗ.ΠΑΡ.» θα μπορούσε συνειρμικά και αυτομάτως να δημιουργήσει στις ψηφοφορικές συνειδήσεις εικόνες μόνον ήττας και αποτυχίας! Αφού η ΔΗ.ΜΑΡ. είναι πλέον καμένο χαρτί.

Οπότε συντομότατα αναμένεται να προκύψουν διλλήματα και αντιθέσεις επί του θέματος.
Πάντως πριν λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, ερωτηθείς από Δημοσιογράφο Αθηναϊκού μέσου, μετέθεσε την επίλυση του προβλήματος στον Οκτώβρη.
Αφού γίνει και το, κατά πάσα πιθανότητα, τελευταίο ιστορικό «μνημόσυνο» του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη!
Ελαφρύ το χώμα των… «μπαξέδων» που θα το σκεπάσει!!!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων