Οικονομία

Μέσο φόρο 266.000 ευρώ θα καταβάλουν 300 φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου

2014-06-25-oikonomia-mesos-foros

Μετά από ελέγχους της ΓΓΔΕ

Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ σε 300 φυσικά πρόσωπα φορολογουμένους μεγάλου πλούτου προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την θητεία του Χ. Θεοχάρη σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του τέως γγ Δημοσίων Εσόδων και αναφέρει πως ο κ. Θεοχάρης εκδιώχθηκε από τη θέση του μετά την έγερση αξιώσεων κατά 300 ατόμων μεγάλου πλούτου.
Ουσιαστικά το δημοσίευμα συνδέει την αποχώρηση του κ. Θεοχάρη με το γεγονός ότι βεβαίωσε σε αυτά τα 300 φυσικά πρόσωπα φορολογουμένους μεγάλου πλούτου μέσο φόρο περίπου 266.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση και η νέα γγ Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, θα κληθεί σύντομα να ασχοληθεί με υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, έλεγχους εμβασμάτων και υπεράκτιων εταιρειών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΔΕ από τις 2.059 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ περίπου 120 υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί για έλεγχο κατόπιν εντολής εισαγγελέα στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και στις ΔΟΥ και αυτή την περίοδο αναμένονται τα αποτελέσματα των πρώτων διασταυρώσεων.

Ακόμη, προχωρούν οι έλεγχοι εμβασμάτων εξωτερικού και οφσόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 300 μεγαλύτερες υποθέσεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό την περίοδο από το 2009 και μετά και από τις 100 υποθέσεις αδιαφανών υπεράκτιων εταιρειών, έως τα μέσα Ιουνίου είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε περισσότερες από 350.

Πηγή: in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων