Θέματα Παιδείας Πολιτισμός

Πανευρωπαϊκό βραβείο «Βιωσιμότητας στην Εκπαίδευση» για την Ανοικτή Βιβλιοθήκη στα GreenUp Awards 2024

Το έργο της Ανοικτής Βιβλιοθήκης τιμήθηκε με Βραβείο Ποιότητας ως ένα εκπαιδευτικό προϊόν που ενισχύει τη Βιωσιμότητα, στα βραβεία GreenUp Awards 2024 for sustainable education (www.greenup.education), που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο την 11η Ιουνίου 2024.

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη (www.openbook.gr) είναι μια εθελοντική προσπάθεια που  δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά και ηχητικά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο. Αυτή τη στιγμή στη συλλογή περιλαμβάνονται 13.700+ ελληνικά ψηφιακά βιβλία και 2.600+ ηχητικά βιβλία. Τα e-books ταξινομούνται σε 40 θεματικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και σύγχρονα έργα που επέλεξαν να τα διαθέσουν ελεύθερα οι συγγραφείς τους ή οι εκδοτικοί οίκοι.

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη περιλαμβάνεται στον κατάλογο Enjoy Legal” του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για νόμιμο και ασφαλές ελληνικό περιεχόμενο, ενώ συνεργάζεται και με τη βιβλιοθήκη Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων χορηγώντας e-books για την ηλεκτρονική συλλογή βιβλίων.

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης αφιλοκερδούς προσφοράς μιας ομάδας εθελοντών που συντονίζει ο Γιάννης Φαρσάρης, καθηγητής Πληροφορικής και συγγραφέας. Ο ιστότοπος έχει βραβευτεί 4 φορές για την εθελοντική συνεισφορά στην Εκπαίδευση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας