Ελλάδα

Χαλκιδική: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 90χρονο που κατηγορείται για ασέλγεια σε 11χρονη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον 90χρονο που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης στη Σάρτη Χαλκιδικής.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου περίπου για μία ώρα και 15 λεπτά. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανίκανης προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και παράνομη κατακράτηση.

Τη Δευτέρα ο 90χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί και έως τότε παραμένει υπό κράτηση.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ -όπως είπε- ποτέ δεν θα πείραζε ένα αγγελούδι.

«Επέστρεψε στο σπίτι κλαίγοντας»

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, το κοριτσάκι βγήκε να παίξει και «χάθηκε» με τους γονείς να το αναζητούν. Επέστρεψε στο σπίτι του δυο ώρες αργότερα κλαίγοντας.

Σύμφωνα με όσα είπαν στην ΕΡΤ συγγενείς της ανήλικης, το παιδί κατάφερε και έφυγε από τα χέρια του ηλικιωμένου πήγε στο σπίτι κατευθείαν και είπε στη μητέρα του τι είχε συμβεί.

“Τρομοκρατημένο κατευθείαν μπήκε μέσα στο δωμάτιο. Κατευθείαν πήγα πίσω του. γιατί σε μένα μόνο μιλάει. Λέω παιδί μου τι έγινε. Θείε, λέει, άρχισε να με χαϊδεύει, να με πιάνει να με φιλάει και πήγα να φύγω και με κρατάει από το χέρι και με τραβάει μέσα στο σπίτι λέει. Άρχισα να κλαίω να φτιάχνω και έτσι μπόρεσα και έφυγα», όπως ανέφερε συγγενής του.

Ο 90χρονος στράφηκε εναντίον των συγγενών με απειλητικές διαθέσεις. «Πήρε τσεκούρι και μας απειλούσε. Έλεγε ότι θα πάρει την καραμπίνα. Πήρε πέτρες και τις πετούσε προς τα αυτοκίνητά μας» δήλωσε στο thestival, κάτοικος της Σάρτης που βρέθηκε στο σπίτι του 90χρονου.

banner-article

Ροη ειδήσεων