Κόσμος

Γάζα: Πώς το ισραηλινό κράτος – φονιάς έπνιξε στο αίμα τον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ

Δεν έχουν τέλος οι ισραηλινές θηριωδίες στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο που έχει πνίξει στο αίμα τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό.

Μία ημέρα μετά το μακελειό στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε πολλές πόλεις στον παλαιστινιακό θύλακα, δολοφονώντας οικογένειες, γυναίκες και παιδιά.

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα και πολλά άλλα τραυματίστηκαν από  αεροπορικό χτύπημα στο σπίτι τους, στο Αλ Ντάρατζ, μια συνοικία της πόλης της Γάζας.

Στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυρά από ελικόπτερα στο ανατολικό τμήμα του καταυλισμού Αλ-Μπουρέιτζ και για πυρά πυροβολικού στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Πυρά αναφέρθηκαν επίσης στη Ράφα, στο νότιο τμήμα.

Σφαγή αμάχων στη Νουσέιρατ

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στον καταυλισμό Νουσέιρατ ενώ ετοίμαζε φαγητό για τα παιδιά του

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στον καταυλισμό Νουσέιρατ ενώ ετοίμαζε φαγητό για τα παιδιά του

Ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε χθες τέσσερις ομήρους μετά από επιχείρηση στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Διαπράττοντας φρικτές σφαγές, ο εχθρός κατάφερε να απελευθερώσει ορισμένους από τους κρατουμένους, όμως την ίδια στιγμή σκότωσε άλλους, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» είπε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος τύπου της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός άφησε πίσω του ένα τοπίο απόλυτου ολέθρου, με συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες εγκλωβισμένους στα χαλάσματα και την οσμή του θανάτου να καλύπτει τα πάντα.

«Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη. Καθόμασταν ήρεμα και, ξαφνικά, ακούσαμε τους βομβαρδισμούς. Ήμασταν 50 άνθρωποι που κρυφτήκαμε και είδαμε πυραύλους να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας», αφηγήθηκε μια κάτοικος της Νουσέιρατ. «Να’ μαστε, εκτοπισμένοι για τρίτη φορά, χωρίς να γνωρίζουμε πού να πάμε», πρόσθεσε.

Από 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων