Βέροια Πολιτική Τοπικά Υγεία

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας: Δυναμική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α . Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Βέροιας

Δυναμική ήταν η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α . Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Βέροιας , σωματείων ύστερα από κάλεσμα της ένωσης ιατρών νομού Ημαθίας.

Μπροστά σε δυνάμεις της ΟΠΚΕ , και της αστυνομίας εργαζόμενοι , συνταξιούχοι βρωντοφώναξαν ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας .

Στην τοποθέτηση του ο γραμματέας της ένωσης Ιατρών Ημαθίας Παπαδήμος Κώστας αναφέρθηκε στο   γερασμένο  προσωπικό των νοσοκομείων στη Βέροια και Νάουσα που εργάζεται στα όρια της συνταξιοδότησης με κενά που καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό και από προγράμματα <<προ σύνταξης>> του ΟΑΕΔ  με συμβάσεις ανανεωμένες ανά έτος την τελευταία επταετία.

Για  την παροπλισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή, για γιατρούς στα νοσοκομεία με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, για συμβάσεις με ιδιωτικά ασθενοφόρα για εσωτερικές διακομιδές, εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχαν ασθενοφόρο και οδηγός του νοσοκομείου στη Νάουσα.

Για το ΕΚΑΒ που λόγω έλλειψης πληρωμάτων δεν έχει ασθενοφόρο με έδρα την Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα.

Για την  εργολαβοποίηση της  καθαριότητας , της οποίας η εταιρεία   λαμβάνει 27.000 ευρώ τη στιγμή που  κομμάτι του προσωπικού σ’ αυτές εργάζεται με συμβάσεις που ανανεώνονται ανα μήνα.

Εκφράστηκε η αντίθεση στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων  , και ταυτόχρονα η απαίτηση από τη κυβέρνηση της ΝΔ και το κράτος να δώσει γενναίες χρηματοδοτήσεις για τα νοσοκομεία , το ΕΚΑΒ, και την πρωτοβάθμια υγεία και όχι για φρεγάτες στην Ερυθρά θάλασσα που κοστίζουν 500 χιλ ευρώ τη μέρα , τις Νατοϊκές δαπάνες των δισεκατομμυρίων που κατευθύνονται σε πολέμους και για να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί.

Τέλος τονίστηκε η ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μετατρέψει την δημόσια υγεία σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Χαιρετισμούς έκαναν ακόμα ο ταμίας το σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και ο Νατζμέ Νίκος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας « Γιώργος Βουτυράς».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας