Κόσμος Περίεργα

Ιαπωνία – Τασιροτζίμα: Το νησί, όπου οι γάτες θεωρούνται ιερές!

Σε ένα μικρό νησί στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, οι γάτες όχι μόνο θεωρούνται ιερές και φύλακες αλλά είναι και πολύ περισσότερες από τους ανθρώπους.

Όσοι επισκέπτονται το νησί μπορούν στο “Neko Jinja”, ή αλλιώς Cat Shrine, το ιερό που έχει αφιερωθεί σε ποιον άλλον: Στις γάτες.
 
Ο μύθος λέει ότι το νησί ήταν κάποτε διάσημο για τη σηροτροφία και οι αγρότες κρατούσαν γάτες επειδή έδιωχναν τους αρουραίους, προστατεύοντας έτσι τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα.

Οι ψαράδες του νησιού πιστεύουν επίσης παραδοσιακά ότι οι γάτες φέρνουν καλή τύχη και καλές ψαριές. Ένας άλλος θρύλος λέει ότι οι ψαράδες συνήθιζαν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των γατών για συμβουλές σχετικά με τον καιρό πριν βγουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι του νησιού συνυπάρχουν εδώ και πολύ καιρό με τις γάτες. Μια μέρα, όμως, ένας ψαράς τραυμάτισε κατά λάθος μια γάτα ενώ δούλευε. Λυπούμενοι για τον τραυματισμό, οι κάτοικοι του νησιού έχτισαν το ιερό για τις γάτες.

Οι… γατόφιλοι τουρίστες

Πάνω από 100 γάτες κατοικούν στην Τασιροτζίμα, μαζί με περίπου 50 ανθρώπους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οικισμού. Κατά μήκος του δρόμου που εκτείνεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων μεταξύ των δύο λιμανιών του νησιού, οι γάτες περιποιούνται τον εαυτό τους και συναναστρέφονται με άλλες γάτες.

 Στο νησί, υπάρχουν μερικές καφετέριες και πανδοχεία, αλλά δεν υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων, βενζινάδικα ή δημόσιες συγκοινωνίες. Οι τουρίστες αναμένεται να ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια τους λόφους του νησιού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.
Οι περισσότερες γάτες έχουν συνηθίσει τους τουρίστες, από τους οποίους απολαμβάνουν και παίρνουν χάδια.
.
………………………
banner-article

Ροη ειδήσεων