Εργασιακά Τοπικά

Ούτε μία ψήφος χαμένη! Πρώτη δύναμη η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για Σωματεία και Ομοσπονδία μαχητικά και αγωνιστικά

Άρθρο του Παναγιώτη Χατζησάββα, μέλους Δ.Σ. ΣΕΠΕ Ημαθίας

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί δώσαμε και δίνουμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της αυτοαξιολόγησης και της ατομικής αξιολόγησης που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων και στην επιβολή κλίματος φόβου, αυταρχισμού και παιδαγωγικής ανελευθερίας στις σχολικές μονάδες. Τα χρόνια που πέρασαν έγιναν πολλά. Αποκαλύφθηκε στα μάτια των συναδέλφων ο βρώμικος ρόλος των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) μέσα στα σωματεία ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της διοίκησης, που θέλουν τα σωματεία κυβερνητικά φερέφωνα και τους συναδέλφους μακριά από αυτά.

Ας θυμηθούμε δύο κομβικά σημεία των προηγούμενων χρόνων. Στον αγώνα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας η Απεργία-Αποχή συσπείρωνε τους συναδέλφους σε ποσοστά που άγγιζαν το 100%. Να θυμίσω τη μεγαλειώδη απεργία του Οκτώβρη του 2021 των 100.000 απεργών εκπαιδευτικών και την επιλογή των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μέσω της κερκόπορτας των ενιαίων κειμένων να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μας την παραμονή μάλιστα αυτής της μεγαλειώδους απεργίας. Και να επισημάνω προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων πως η παράταξη της ΔΗΣΥ δεν ψήφισε τα ενιαία κείμενα στη ΔΟΕ γιατί από την αρχή η ΔΗΣΥ, ξεπερνώντας και την κυβερνητική ΔΑΚΕ, καλούσε τους εκπαιδευτικούς να συναινέσουν και να υλοποιήσουν την αυτοαξιολόγηση! Να θυμίσω, ακόμα, πως ήταν η ΑΣΕ η δύναμη εκείνη που παρά το γεγονός πως δεν ψήφισε τα ενιαία κείμενα στη ΔΟΕ, μην έχοντας πια την Απεργία-Αποχή στη φαρέτρα μας, βγήκε στα σχολεία και καλούσε τους συναδέλφους να τα ακολουθήσουν. Όλοι οι άλλοι που τα ψήφισαν ήταν κυριολεκτικά άφαντοι.

Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι ο αγώνας για την ατομική αξιολόγηση και η προσπάθεια των παρατάξεων της πλειοψηφίας στη ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) να σφυρίξουν λήξη τον περασμένο Μάρτιο. Καταρχάς να πω πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η στάση τους αυτή. Δε μας παραξένεψε. Ίσα ίσα που την περιμέναμε. Ξέραμε πως ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ περίμεναν την προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ να βγει η Απεργία-Αποχή παράνομη για να αδειάσουν τους συναδέλφους και να τους παραδώσουν ως πρόβατα σε σφαγή στους αξιολογητές. Κι αυτό το γνωρίζαμε και το αναμέναμε γιατί είναι δεσμευμένοι πολιτικά στα κόμματά τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) τα οποία είναι υπέρ της αξιολόγησης. Άλλωστε η αξιολόγηση εμπεριέχεται στο 3ο μνημόνιο που το ψήφισαν όλοι στη βουλή πλην φυσικά του ΚΚΕ. Να θυμίσω ακόμα πως οι μαζικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις μας ήταν αυτές που ανέτρεψαν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΔΟΕ και έδωσαν συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Όμως στη συλλογική μας μνήμη θα μείνουν βαθιά χαραγμένες οι εικόνες των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και του ΔΙΚΤΥΟΥ, οι οποίοι πήγαν κόντρα στη θέληση των συναδέλφων και δε δίστασαν χωρίς ίχνος ντροπής να αναπαράγουν τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, του Υπουργείου Παιδείας και του Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κατσαρού.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Να το πω όσο πιο απλά και εμφατικά μπορώ. Στις κάλπες των εκλογών που έχουμε μπροστά μας οι παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) που γύρισαν την πλάτη στους εκπαιδευτικούς, που πήγαν κόντρα στις αγωνιστικές μας διαθέσεις, που επέλεξαν να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλησαν να μας παραδώσουν ως πρόβατα σε σφαγή στους αξιολογητές, που κουνούσαν το δάχτυλο στις Γενικές Συνελεύσεις αναπαράγοντας τον αυταρχισμό και εκφοβισμό του ΥΠΑΙΘΑ, δεν πρέπει να βρουν ούτε τη δική τους ψήφο.

Τώρα είναι η ώρα οι εκπαιδευτικοί με την ψήφο τους να αποκαθηλώσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τώρα ήρθε η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με την ΑΣΕ πρώτη δύναμη σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες!

Να κάνουμε τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση ρεύμα ανατροπής με ψήφο στην ΑΣΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ!

Σε όσους προσπάθησαν να μας φοβίσουν τώρα ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βέλος του φόβου προς αυτούς με πρώτη δύναμη την ΑΣΕ, τη μόνη δύναμη που τους τρομάζει. Ούτε μία ψήφος χαμένη!

Ψήφος στην ΑΣΕ σημαίνει:

F Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, του αυταρχισμού και της κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών. Για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια έχουν την έγκριση ή την ανοχή των εκπαιδευτικών.

F Εντολή αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα που δίνει ο κλάδος για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Ενάντια στην «αξιολόγηση» με ουσιαστική υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου και όχι υπονόμευσή τους. Για αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή δώρων, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών στο παιδαγωγικό μας έργο και προστασία από συκοφαντίες, άδικες επιθέσεις και στοχοποίηση. Για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις τους εμπαίζουν και τους κρατούν σε εργασιακή ομηρία.

F Καταδίκη των επιλογών και της στάσης που ακολούθησε η πλειοψηφία των δυνάμεων του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα μας μπαίνοντας απέναντι στις πραγματικές διαθέσεις του κλάδου και προσφέροντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση.

Ψήφο στην ΑΣΕ, γιατί η ΑΣΕ είναι η παράταξη εκείνη που στήριξε και στηρίζει τους συναδέλφους σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα, σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, που στήριξε όλους τους εκπαιδευτικούς την περίοδο της πανδημίας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Γιατί τα μέλη της ΑΣΕ πραγματικά καταθέτουν την ψυχή τους μέσα στα σωματεία για να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γιατί όποια διεκδίκηση έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα φέρει τη σφραγίδα της ΑΣΕ.

Για Συλλόγους και Ομοσπονδίες αγωνιστικά, μαχητικά, που δε θα είναι κυβερνητικές ουρές, που οι συνάδελφοι θα τα νιώθουν στο πλευρό τους, πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι.

Καλή ψήφο, συνάδελφοι!

Παναγιώτης Χατζησάββας

Μέλος Δ.Σ. ΣΕΠΕ Ημαθίας

Εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

banner-article

Ροη ειδήσεων