Πολιτική

ΜέΡΑ25: Καταδικάζουμε την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική της Αθήνας

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Aνατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταδικάζει την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική
Ζήλεψε η κυβέρνηση την καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων για την Παλαιστίνη

Ενώ στα πανεπιστήμια όλου του πλανήτη οι φοιτητές κινητοποιούνται στο πλευρό της Παλαιστίνης, στην Αθήνα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να εισβάλει στη Νομική σε ένα ακόμα κρεσέντο αυταρχισμού!

Το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί “ελληνικής παραφωνίας” για τους δύο μήνες κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατέρρευσε με την παγκόσμια φοιτητική εξέγερση. Οπότε επιδιώκει να πάρει ρεβάνς απαντώντας με καταστολή και άρση του πανεπιστημιακού ασύλου!

Εν όψει των ευρωεκλογών, ο αυταρχισμός και η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι η μόνη προεκλογική εκστρατεία που μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία ώστε να συσπειρώσει την εκλογική της βάση και να αποκρύψει από την δημόσια σφαίρα τις πολιτικές ακρίβειας, φτώχειας και ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλει!

Το πανεπιστημιακό άσυλο και η μαζική δράση των φοιτητικών συλλόγων αποτελούν τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φοβάται την φοιτητική νεολαία που ήταν δύο μήνες στο δρόμο αποτελώντας την πραγματική αντιπολίτευση στα σχέδια της για κατάργηση της Δημόσιας, Δωρεάν Παιδείας. Έτσι, δρα προληπτικά ώστε να καταστείλει τις δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται ανηλεώς από το κράτος του Ισραήλ.

Εξάλλου, η κυβέρνηση της ΝΔ, συντάσσεται πλήρως με τις ΗΠΑ και Ε.Ε. που συνεχίζουν να στηρίζουν την γενοκτονική δράση του ισραηλινού στρατού και συνεχίζουν να στέλνουν οπλισμό για να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Γάζας.

Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο και τη φοιτητική νεολαία

Αλληλεγγύη στην Γάζα και τον παλαιστινιακό λαό

Αθώωση όλων των συλληφθέντων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας