Εργασιακά Κοινωνία Οικονομία

Συντάξεις: Νέο κυβερνητικό «μήνυμα» για πιθανή αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι από το 2027 η κυβέρνηση «όντως» θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησής τους. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι θα είχαμε ήδη εξελίξεις ως προς αυτόν τον τομέα, αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κορονοϊός.

Πιο συγκεκριμένα, και μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν θα γίνει κάποια μεταβολή, μέχρι το 2027, ωστόσο μετά «θα εξεταστεί όντως».

Συγκεκριμένα είπε: «Υπάρχει νομοθεσία η οποία είναι συγκεκριμένη και συνδέει τα όρια συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο της επιβίωσης. Αυτό κάθε τρία χρόνια το εξετάζουμε, το εξετάσαμε πέρυσι, και αυτό το πράγμα το οποίο είδαμε είναι ότι η πρόοδος την οποία είχαμε ήταν ιδιαίτερα ευκταία. Όλοι θέλουμε να ζούμε περισσότερα χρόνια και θέλουμε να ζούμε και υγιή χρόνια. Αλλά δυστυχώς την περίοδο του κορωνοϊού είχαμε μία αντιστροφή της τάσης αυτής οπότε μέχρι το 2027 που είναι η επόμενη εξέταση δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Τσακλόγλου.

Απαντώντας όμως στην ερώτηση του δημοσιογράφου «μέχρι το 2027, μετά όμως θα το δούμε τότε;», ο Π. Τσακλόγλου ήταν ξεκάθαρος: «Τότε θα εξεταστεί όντως» παραδέχτηκε.

Ακούστε από το 4.10:

 imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων