Αθλητικά Αλεξάνδρεια Βέροια Εκδηλώσεις Νάουσα

Ημαθία / 4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις! / Τετάρτη 17 Απριλίου

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ», και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας (Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Ημαθίας), διοργανώνουν τους 4ους Αγώνες φιλίας, οι οποίοι Τελούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες  και  της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Be Active του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Δήμου Βέροιας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στο Δ.Α.Κ.. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ»   Μακροχωρίου από τις 9.00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ .

Στους «4ους Αγώνες Φιλίας» Θα συμμετέχουν μαθητές  τμημάτων σχολείων της Β/θμιας Εκπ/σης, Αθλητικών Συλλόγων και Φορέων  ΑμεΑ που συνεργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στις δράσεις του σωματείου και θα  ζήσουν  μια ανεπανάληπτη εμπειρία καθώς θα συνυπάρξουν και θα αγωνιστούν από κοινού στέλνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της αλληλεγγύης, της ένταξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρίες..

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι:

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ,1ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,

2ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,1ο ΓΕΛ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΓΕΛ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ

ΕΕΕΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ, ΕΝΕΕΓΥΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

Α.Σ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΤΥΦΛΩΝ, Γ.Ε. ΝΑΟΥΣΑΣ

ΚΔΗΦ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», ΚΔΑΠμεΑ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΚΕΜΑΕΔ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τα Αγωνίσματα είναι:

100μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

800μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

1500μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Σφαίρα Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Σκυτάλες Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Άλμα εις Μήκος Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις Παραολυμπιακών  και Ολυμπιακών Αθλημάτων από Ομοσπονδιακούς Προπονητές, Παραολυμπιονίκες και αθλητές στα παρακάτω αθλήματα:

  • Επίδειξη laser run(Μοντέρνο Πένταθλο) 2) Επίδειξη Τζούντο 3) Επίδειξη Άρση Βαρών σε πάγκο 4) Επίδειξη Καράτε

Προσπαθούμε  να τονίζουμε την αξία του Αθλητισμού καταπολεμώντας προκαταλήψεις και διακρίσεις κάθε μορφής και θα είναι μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας