Βέροια Τοπικά

Oι 5οι Περιφερειακοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2024 / νικήτρια ομάδα αυτή του 1ου ΓΕΛ Βέροιας

Την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας οι 5οι Περιφερειακοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2024 με τη συμμετοχή των ομάδων οκτώ Λυκείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς. Στους Τελικούς Αγώνες πήραν μέρος οι αποστολές των εξής σχολείων:

1ο ΓΕΛ Βέροιας

1ο ΓΕΛ Νάουσας

3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

ΓΕΛ Κρύας Βρύσης

1ο ΓΕΛ Κατερίνης

2ο ΓΕΛ Κατερίνης

2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς

ΓΕΛ Γουμένισσας.

Κατά την έναρξη των Αγώνων χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ενώ παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν τους Αγώνες ο κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου, Διευθυντής της ΔΕ Ημαθίας, ο κ. Γεώργιος Μακρής, Διευθυντής της ΔΕ Πιερίας και η κ. Λαμπρινή Φρόση, Διευθύντρια της ΔΕ Κιλκίς.

Επίσημη καλεσμένη της Διεύθυνσης ΔΕ Ημαθίας παρευρέθηκε η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, η οποία με την εμπειρία της και τις συμβουλές της συνέβαλε καίρια στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Την επιστημονική ευθύνη και διά ζώσης υποστήριξη της διοργάνωσης είχαν ο Σύμβουλος Φιλολόγων Ημαθίας, κ. Παύλος Περπερίδης, ο Σύμβουλος Φιλολόγων Πέλλας, κ. Ιωάννης Γκανάκας, η Σύμβουλος Φιλολόγων Πιερίας, κ. Βαΐα Αγγέλη και ο Σύμβουλος Φιλολόγων Κιλκίς, κ. Κοσμάς Τουλούμης. Στους Αγώνες παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και Σύμβουλος Θεολόγων Ημαθίας, κ. Ξανθή Αλμπανάκη.

Τους 5ους Περιφερειακούς Αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Ευθυμία Γώτη, η Δικηγόρος και Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας, κ. Συρμούλα Τζίμα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας, κ. Ηλίας Τσιφλίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιδήμαρχος  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, κ. Δήμητρα Τσερκέζη.

Οι μαθητές/τριες των αποστολών των Λυκείων, μαζί με τους/τις συνοδούς προπονητές/τριές τους, έφτασαν στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας λίγο πριν τις 9:00 πμ, ξεναγήθηκαν από ομάδα μαθητών/τριών εθελοντών στους χώρους του σχολείου, γνωρίστηκαν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στους Αγώνες της Α΄ Φάσης (που είχαν προηγηθεί σε επίπεδο Νομού) και προετοιμάστηκαν για τον πρώτο γύρο στο τέλος του οποίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Βέροιας προσέφερε σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες σάντουιτς και νερά. Για τους συνοδούς, αλλά και για τα μέλη της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής υπήρχε μπουφές με καφέ, χυμούς και εδέσματα.

Ακολούθησε ο δεύτερος γύρος των Αγώνων με τη λήξη του οποίου προέκυψαν τα δύο σχολεία με τις περισσότερες νίκες και την υψηλότερη βαθμολογία: το 1ο ΓΕΛ Νάουσας και το 1ο ΓΕΛ Βέροιας, τα οποία διαγωνίστηκαν στον τρίτο και τελευταίο γύρο για την ανάδειξη του νικητή των Αγώνων.

Η τελική βαθμολογία των Κριτών ανέδειξε νικήτρια ομάδα αυτή του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

Η Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Βέροιας συγχαίρει θερμά όλες τις αποστολές για τη συμμετοχή τους, το ήθος τους και την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των Τελικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας.

Ιδιαίτερα συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, όπως και τις προπονήτριες, κ. Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, Φιλόλογο και κ. Χρυσούλα Μούμουγλου, Μαθηματικό, για την προετοιμασίας της ομάδας Επιχειρηματολογίας, την άψογη εμφάνισή της και τη νίκη της.

Ευχαριστεί, ακόμη, όλες και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την εθελοντική προσφορά και υποστήριξη της πραγματοποίησης των Αγώνων, όπως και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την υλική και ηθική αρωγή.

Τέλος, εύχεται οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας να αποτελέσουν για όλους τους/τις συμμετέχοντες/ουσες το έναυσμα προκειμένου να ενστερνιστούν τις αρχές που διέπουν τους Αγώνες αυτούς, όπως η ευγενής άμιλλα, η ανταλλαγή επιχειρημάτων και η υποστήριξη αντικρουόμενων θέσεων, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας, αλληλοσεβασμού και φιλίας.

Η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βέροιας

Αναστασία Αργυριάδου

banner-article

Ροη ειδήσεων