Αγροτικά Βέροια Νάουσα Τοπικά

Επίσκεψη στον ΕΛΓΑ Βέροιας οι Αγροτικοί Σύλλογοι “Μαρίνος Αντύπας” της Νάουσας και “Πιερίων” Ημαθίας

Φωτογραφία αρχείου

Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Βέροια πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Αγροτικών συλλόγων “Μαρίνος Αντύπας”της Νάουσας, και του Αγροτικού συλλόγου “Πιερίων”Ημαθίας, όπου είχε συνάντηση με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος.

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της ακαρπίας σε (βερίκοκα, δαμάσκηνα, αμύγδαλα κά), γεγονός που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο στάδιο της ανθοφορίας . Η απώλεια παραγωγής λόγω της ακαρπίας άρα και του εισοδήματος για τους παραγωγούς, δεν καλύπτεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ τον οποίο επικαλέστηκε η προϊσταμένη.
Συζήτηση έγινε για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων που έχει ως αποτέλεσμα οι πληγέντες παραγωγοί να αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Από την πλευρά της η προϊσταμένη αναφέρθηκε στον μεγάλο όγκο των δηλώσεων ζημιάς στους δύο νομούς (Ημαθίας και Πέλλας), που έχει την αρμοδιότητα το υποκατάστημα, καθώς, και στην έλλειψη προσωπικού με συνέπεια παρά τις προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού να υπάρχει δυσκολία στην ολοκλήρωση των πορισμάτων.

Είναι  καθαρό.
Η κατάσταση που έχει να κάνει με την ασφάλιση παραγωγής, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, τις περικοπές της νέας ΚΑΠ,  αλλά και το κόστος διαβίωσης, την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την πανάκριβη ενέργεια, τα κάθε είδους χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, ΟΣΔΕ κά), απειλούν την ίδια την επιβίωση μας.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που εφάρμοσαν τις κατευθύνσεις της ΕΕ με στόχο το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, και την συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγα χέρια μεγάλο αγροτών και επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που διαρκώς οξύνονται μπορεί να δώσει μόνο ο μαζικός ενωτικός αγώνας μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους , η δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν ο συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ).

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα πραγματοποιώντας συσκέψεις, και πολύμορφες δράσεις. Συμμετέχουμε και ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στην Πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη που κήρυξαν τα εργατικά σωματεία, προβάλλοντας και τις δικές μας διεκδικήσεις.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ
Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας
“Μαρίνος Αντύπας”
Αγροτικός Σύλλογος “Πιερίων” Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων