Πολιτική

ΜέΡΑ25: «Προσηλυτισμός» από τη ΝΔ στα σχολεία

 

 

Εκστρατεία προσηλυτισμού των νέων ψηφοφόρων που φοιτούν στη Β’ και Γ΄ Λυκείου διεξάγει η Νέα Δημοκρατία μέσα στα Λύκεια, στέλνοντας για ομιλίες στελέχη της, εν όψει των ευρωεκλογών, θεωρώντας τα σχολεία κομματικό τους τσιφλίκι.

Έτσι και στις Σέρρες, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου «προσκεκλημένος» της Διευθύντριας του Σχολείου (ποιο στημένο παιχνίδι δεν γίνεται), μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες σε εκδήλωση με θέμα: «Έφηβοι: Ενημέρωση για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών οργάνων – Συμμετοχή των εφήβων στη δημοκρατία. Οι πολιτικές επιστήμες και οι επαγγελματικές τους προοπτικές». Δεύτερος ομιλητής στην εκδήλωση δεν υπήρχε. Η δε δήλωση του βουλευτή Τάσου Χατζηβασιλείου ότι «πήγα εκεί όχι ως Βουλευτής της Ν.Δ. αλλά ως έχων σχετική ακαδημαϊκή και ερευνητική ιδιότητα» μόνο κωμική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Βέβαια στο ΓΕΛ Κρινήδων, στην Καβάλα, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο «δημοκρατικά» όπου σε παρόμοια εκδήλωση μίλησαν οι: Μαρία Σπυράκη, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρή Ζαγοράκης άπαντες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτιμούμε ότι τα φαινόμενα δεν είναι συμπωματικά αλλά οργανώνονται στο πλαίσιο σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την προσέγγιση της ιδιαίτερα ευαίσθητης ηλικίας ψηφοφόρων θεωρώντας το σχολείο ως κομματικό φέουδο όπως και ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης των μαθητών και μαθητριών ως έτοιμο ακροατήριο μέσα στα σχολεία.

Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες των σχολείων να μην παίζουν τον ρόλο υποτακτικού σε κομματικά συμφέροντα.

Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν σε κάθε είδους κομματική εκμετάλλευση των παιδιών τους γιατί αυτό δεν είναι Δημοκρατία αλλά, αντιθέτως, κομματικό κράτος.

05.04.2024

ΜέΡΑ25 Σερρών

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας