Βέροια Ελλάδα Κοινωνία Σχόλια Τοπικά

Επίλογος για το τραγικό δυστύχημα στη Βέροια. Αύριο οι κηδείες

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια, αν πάρουμε υπόψιν μας το τραγικό δυστύχημα, που συνέβη στη Βέροια, στο χωριό Πατρίδα, λίγο πιο έξω από την πόλη.

Ο θάνατος, με τη μορφή Ι.Χ., χτύπησε την ηλικιωμένη των 68 χρόνων και την 20χρονη με τον ίδιο τρόπο, χωρίς διακρίσεις και μάλιστα στον πιο ασφαλή τόπο, στη στάση του λεωφορείου, καθώς το περίμεναν αμέριμνες.

Η σφοδρότητα του χτυπήματος, που εκσφενδόνισε την 68χρονη 25 μέτρα μακριά, οδηγεί στη σκέψη πως, έστω κι αν ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του, όπως ισχυρίζεται, η ταχύτητα του οχήματος λογικά πρέπει να ήταν μεγάλη. Αυτά, φυσικά, άλλοι είναι αρμόδιοι για να τα διαπιστώσουν.

Σήμερα, που το γεγονός αρχίζει να συνειδητοποιείται από τον κόσμο, που ξαφνιάστηκε οδυνηρά χθες συγκλονισμένος, σκέψεις απαισιόδοξες γύρω από την τυχαιότητα που απειλεί τον καθένα, αλλά και γύρω από την επικίνδυνη οδήγηση, που είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, έστω κι αν δεν ξέρουμε πως ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, διακατέχουν όλους.

Η 68χρονη κηδεύεται αύριο Τετάρτη στην Πατρίδα, στο χωριό που κατοικούσε και η 20χρονη στην Αλβανία, απ’ όπου καταγόταν.  Σπούδαζε στη Νοσηλευτική.

Μέρες βαριές για όλους. Και για τους συγγενείς και για μας, που η είδηση έφτασε απρόσμενα και ανέτρεψε την ειρηνική μας καθημερινότητα.

……………….

ΥΓ. Αν είχε κατασκευαστεί ο κάθετος άξονας προς την Εγνατία Οδό, ίσως αυτό το τραγικό δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί. Πριν από χρόνια κατασκευάστηκαν μερικά χιλιόμετρα αυτού του δρόμου, δρόμος που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δρόμος χωρίς αρχή και τέλος! Δρόμος που ξεκινά από το πουθενά και καταλήγει στο πουθενά! 

Αν είχε κατασκευαστεί, δεν θα περνούσαν όλα τα αυτοκίνητα που προέρχονται από την Πέλλα και από άλλες περιοχές μέσα από χωριό, όπου συνέβη αυτό  το δυστύχημα, ώστε αυτός ο δρόμος να είναι τόσο επικίνδυνος.

Απ’ ότι αποδείχτηκε λεφτά δεν υπάρχουν για ένα έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δυο δεκαετίες τουλάχιστον. Όμως, ας απαντήσει ο καθένας μας αν υπάρχουν λεφτά για αλλού…

Βέβαια, ίσως κάποιοι επικαλεστούν περιβαλλοντολογικούς λόγους. Όταν όμως είναι να καταστρέψουν βουνά δεν σταματούν με τίποτα!

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει και ποιος θα έπρεπε να είναι ο δρόμος και πoιο μικρό κομμάτι του έχει κατασκευαστεί, αυτό με τη μπλε γραμμή.

far  

Ο χάρτης από  apopsipellas.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας