Κόσμος

ΗΠΑ – Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Έως και 20 άνθρωποι οι αγνοούμενοι | video

Έως και 20 άνθρωποι οι αγνοούμενοι

Η γέφυρα Key Bridge μήκους 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των ΗΠΑ κατέρρευσε, αφού ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αυτήν, όπως μεταδίδει το Reuters. Ήταν γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) όταν έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ «πολλά οχήματα και έως επτά άτομα» έπεσαν στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Kevin Cartwright, τον οποίο επικαλείται το BBC.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστό πόσα οχήματα μπορεί να βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της σύγκρουσης και της επακόλουθης κατάρρευσης.

Συγκεκριμένα, η γέφυρα Key Bridge μήκους 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αυτήν, μετέδωσε την Τρίτη το Fox Baltimore.

Η γέφυρα εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Ένα βίντεο του περιστατικού δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο X, πρώην Twitter. Στο βίντεο, ένα μεγάλο σκάφος φαίνεται να συγκρούεται με ένα από τα δοκάρια στήριξης της γέφυρας. Ο καπνός φάνηκε να φουντώνει από το σκάφος πριν αρχίσει να καταρρέει η γέφυρα.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ πολλά οχήματα έπεσαν στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας