Βέροια Γράμματα & Τέχνες Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Δημοτικό Ωδείο Βέροιας – Εαρινές Συμφωνίες / “Canción de Arrabal”- Μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου

Δεύτερη μέρα χθες στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών της Βέροιας για τις Εαρινές Συμφωνίες του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. που οργανώνονται για 4η χρονιά με επιτυχία.

Μετά από τις χρονιές 2018, 2019 και 2022 οι Εαρινές Συμφωνίες ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου με πρώτη βραδιά αφιερωμένη σε πιάνο και βιολί και τη δεύτερη, χθεσινή  βραδιά, αφιερωμένη σε Μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου.

Το κοινό άκουσε  τους Κωνσταντίνο Ράπτη – μπαγιάν/μπαντονεόν, τη Μαρία Ανισέγκου – τσέλο, τον Κώστα Μακρυγιαννάκη – κιθάρα, οι οποίοι στο Cancion de Arrabal ερμήνευσαν μουσική δυο αιώνων, γεμάτη εικόνες και χρώματα.

Στα κομμάτια η λαϊκή έμπνευση συνδυάστηκε με τα αστικά ακούσματα των μητροπόλεων, καθώς τα όργανα συνδυάζονταν κάθε φορά με τις μουσικές επιλογές, αναδεικνύοντας τον νοσταλγικό ή χαρούμενο, αργό ή ρυθμικό μουσικό ύφος κάθε φορά.

Ακούστηκαν τα κομμάτια:

Enrique Cadicamo

Tango de Lengue

Cabaret

Astor Piazzolla

Mumuki

Bella Bartοk

Six Romanian popular dances

Astor Piazzolla

Histoire du tango

– Bordel

– Café

– Nightclub

Manuel de Falla

Siete canciones populares espaholas

Heitor Villa Lobos

Bachiana brasileira no 5

Astor Piazzolla

Histoire du tango

– Concert d’aujourd’hui

Το μουσικό τριήμερο θα κλείσει σήμερα με το μουσικό σύνολο ART VARIOUS /Πρόσκληση σε χορό.

Υπεύθυνος για την οργάνωση του τριημέρου, που απευθύνεται στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης, αλλά και στους μαθητές του Ωδείου, ο διευθυντής του ΔΩΒ Πέτρος Ρίστας.

…………………….

Φωτογραφίες: faretra.info

…………………….

…………………..

banner-article

Ροη ειδήσεων