Βέροια Γράμματα & Τέχνες Θεάματα Μουσική Πολιτισμός Τοπικά

Βέροια: Η πιανίστα Ελένη Ξυδιά σ’ ένα μουσικό ταξίδι μεταξύ Τέχνης και Τεχνολογίας

Στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών της Βέροιας παρουσίασε χθες το βράδυ η Ελένη Ξυδιά την πρωτότυπη ομολογουμένως παράστασή της “Κονσέρτο ενός παράδοξου κόσμου”.

Η Καλλιτέχνιδα, με παγκόσμιες απ’ ότι πληροφορηθήκαμε διακρίσεις πάνω στο καινούριο είδος της μουσικής με ολογράμματα, ανέβηκε στη σκηνή, για να παίξει κομμάτια όχι πιανιστικής δεξιοτεχνίας, αλλά ενός  απίστευτου συντονισμού  μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας ή καλύτερα μεταξύ Τέχνης και Τεχνολογίας.

Η ίδια, που αυτοαποκαλείται “ιπτάμενη πιανίστρια”, είναι δημιουργός του διάσημου piano project, με πάνω από 20 διεθνή βραβεία, όπως δηλώνει.  Έχει προχωρήσει σε μια παγκόσμια καινοτομία στη μουσική και έχει επιτύχει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πιο εντυπωσιακών βίντεο και events projects, προβάλλοντας σε όλο τον πλανήτη την Ελλάδα και στέλνοντας ένα μήνυμα για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά πάνω στη σκηνή η Ξυδιά “αντιμετώπισε” ζωντανή το βιντεοσκοπημένο είδωλό της στην οθόνη να συνοδεύεται είτε από άλλα όργανα, (βιολί, φλάουτο, ακορντεόν), είτε από εκπληκτικής αισθητικής εικόνες, που αναδείκνυαν τα μουσικά κομμάτια.

Τα κομμάτια που επέλεξε, για να αποδοθούν, ήταν τα περισσότερα γνωστά, ξένα ή ελληνικά, (πολλά του Μάνου Χατζιδάκι), και προσφέρονταν όλα για να ντυθούν με την εικόνα, πολλαπλασιάζοντας το δυναμισμό τους, καθώς ήταν μελωδικότατα.

Η απορία, όμως, των θεατών-ακροατών για το πώς επετεύχθη αυτός ο τέλειος συντονισμός μεταξύ εικόνας και πραγματικότητας και για το ποιος τελικά νίκησε στη μάχη μεταξύ Τέχνης και Τεχνολογίας μάλλον θα απασχόλησε πολλούς και μετά το τέλος του κονσέρτου.

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………

 

banner-article

Ροη ειδήσεων