Βέροια Βιβλίο Εκδηλώσεις Τοπικά

Παρουσίαση βιβλίου: “Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος” – Βέροια, Τετάρτη 20 Μαρτίου / 8 βραβευμένες συγγραφείς μαζί μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ»

ΜΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3/2024, 18:30, ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ SALA-ΕΛΗΑ, ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

—————

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ¨Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος¨

ΤΟΠΟΣ: SALA, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΕΛΗΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 στις 6:30 το απόγευμα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ERASMUS PLAN-ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ 2021-2027, Δ. ΣΧ. ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οκτώ βραβευμένοι συγγραφείς, οκτώ παραμυθένιες ιστορίες +μία,  για την Κλιματική Κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών …

με πρωταγωνιστές ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα.

————–

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ (με αλφαβητική σειρά)

ΓΚΡΕΚΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΥΡΙΑΖΗ ΝΑΝΤΙΝΑ

ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΡΜΩ

ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΤΑΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΤΣΙΑΜΗ ΣΟΦΙΑ

ΑΝΤΙ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ένα βιβλίο με ιστορίες για την Κλιματική Κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών, την απόγνωση και τα αδιέξοδα της αγροτικής παραγωγής…

με πρωταγωνιστές ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα.

Μια ιδέα που γεννήθηκε κάτω από τη συναισθηματική πίεση που προκάλεσαν οι εικόνες καταστροφής και απόγνωσης με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τις φωτιές στον Έβρο, μα και από τις ανατροπές που προκαλούν στα γεωργικά καλλιεργητικά ήθη οι καιρικές συνθήκες (βλέπε απαγόρευση καλλιέργειας βαμβακιού στη Θεσσαλία, λόγω ξηρασίας…).

Στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, οι κεραίες είναι πάντα ευαίσθητες και ενεργοποιημένες. Και μέσα από τα λαμβάνοντα σήματά τους, μετατρέπουμε την πραγματικότητα, τα αυθεντικά γεγονότα, τις καθημερινές καταστάσεις σε εκπαίδευση και άσκηση του Νου, σε μαθητεία και παιδεία της Ψυχής, σε βιωματική γνώση, σε συμμετοχική-παρεμβατική δράση, σε συναισθηματική ωρίμανση και ενσυναίσθηση.

Η ιδέα έγινε πρόταση προς τους αγαπημένους συγγραφείς των παιδιών και φίλων του σχολείου μας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ενθουσιασμό.

Επιστράτευσαν ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα (απαραίτητη προϋπόθεση η εμπλοκή τους στη συγγραφή των ιστοριών) κι έπλασαν παραμυθένιες ιστορίες για την Κλιματική Κρίση, για τα Ακραία καιρικά φαινόμενα, για την απορρύθμιση των εποχών, εστιάζοντας στο Συναίσθημα, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές παιδιών και ενηλίκων.

Ιστορίες ¨διαβαθμισμένης κατανόησης¨ που μπορούν να διαβαστούν από παιδιά όσο κι από ενήλικες.

Ήδη, τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, συγγραφείς και ιστορίες συναντήθηκαν με τους μαθητές μας, συνοδευόμενες από αμέτρητες πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών και μαθητών, δράσεις και δραστηριότητες, δημιουργική γραφή, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, κουκλοθέατρο, βιωματική εικονογράφηση (δημιουργώντας και αποτυπώνοντας σκηνές και στιγμιότυπα των ιστοριών)… Όλα με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Σήμερα, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του Δήμου Βέροιας (του ίδιου του Δημάρχου και της Σχολικής Επιτροπής), την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ¨Νέος Απόλλων¨ Κουλούρας καθώς και ιδιώτη-φίλου και σταθερού υποστηρικτή των προσπαθειών του σχολείου μας (επιθυμώντας την ανωνυμία του), οι ιστορίες μας βρήκαν στέγη, έγιναν βιβλίο υπό τον γενικό τίτλο «Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος».

Το βιβλίο αυτό, θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης 20/3/2024, στις 6:30, στον Πολυχώρο ΕΛΗΑ, αίθουσα SALA.

Όλοι μαζί οι συγγραφείς των ιστοριών θα είναι εκεί, θα είναι παρούσες, να μιλήσουν για την προσπάθεια, για το βιβλίο, για το ρόλο της εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα, να συναντηθούν με τα παιδιά και τους ενήλικες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα υπάρξουν και μικρές εκπλήξεις.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τη διάθεση των Βιβλίων, την οποία αναλαμβάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, θα διατεθούν σε σχολείο της Θεσσαλίας, το οποίο υπέστη τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών.

———-

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας