Άρθρα Κόσμος

“Ναπολεόντειοι λεονταρισμοί στο Μέγαρο των Ηλιθίων” / γράφει ο Γιώργος Τσιάρας

Μα καλά, τι διάολο πίνουνε εκεί στο Μέγαρο των… Ηλιθίων; Πριν καλά καλά συμπληρωθεί δεκαπενθήμερο από την απίθανη εκείνη «βόμβα» του Εμανουέλ Μακρόν για πιθανή αποστολή ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στη γονατισμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, που ανάγκασε μέχρι και τον follower Μητσοτάκη να αποστασιοποιηθεί ταχύτατα από τις παραληρηματικές δηλώσεις του πολιτικού προτύπου του, να σου πάλι ο υπερφίαλος μεσιέ λε πρεζιντάντ να ρίχνει καντάρια βενζίνη στη φωτιά, σαν άλλος Ναπολέων!

Δώστε βάση, τι πήγε και είπε ο πολέμαρχος Μακρόν στην απίθανη προχτεσινή συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης, μετρήστε ψέματα, μισές αλήθειες και καραμπινάτες αντιφάσεις κι αν βγάλετε άκρη τι ακριβώς θέλει να κάνει ο… σταυροφ(λ)όρος πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ με την Ουκρανία, τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, πείτε μας κι εμάς να καταλάβουμε… Ποιος, ο petit roi Μακρόν – ο πρόεδρος που θα μείνει στη γαλλική ιστορία γιατί κατάφερε μέσα σε μια πενταετία να «χάσει» ολόκληρη την παραδοσιακή γαλλική σφαίρα επιρροής στη Δυτική Αφρική, και τώρα προσπαθεί να ρεφάρει κάνοντας από την άλλη άκρη της Ευρώπης το λιοντάρι στην αγριεμένη ρωσική αρκούδα! Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο τρομακτικό – και αν δεν ήμασταν όλοι μας «σύμμαχοι», δεμένοι χειροπόδαρα στο άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ…

Έχουμε και λέμε:

● «Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο αν θέλει την ειρήνη»!
● «Η Ρωσία δεν είναι εχθρός μας, αλλά αντίπαλός μας»!
● «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά αυτή διεξάγει πόλεμο σε βάρος μας»!
● «Αν αποφασίσουμε σήμερα να δείξουμε αδυναμία, αν αποφασίσουμε να μην αντιδράσουμε, τότε έχουμε ηττηθεί ήδη»!
● «Μόνο η ισχύς, της Γαλλίας, της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, δεν ξέρω, μπορεί να το σταματήσει όλο αυτό. Το να θέλουμε ειρήνη σήμερα δεν σημαίνει να εγκαταλείψουμε την Ουκρανία. Οχι, το να θέλουμε ειρήνη σημαίνει να είμαστε ισχυροί και αξιόπιστοι και να προσαρμόσουμε τη δράση μας σε ό,τι κάνει η Ρωσία. Και αν ο πόλεμος επεκταθεί, αν ο πόλεμος επεκταθεί στην Ευρώπη, θα είναι επιλογή της Ρωσίας, θα είναι αποκλειστική επιλογή της Ρωσίας, θα είναι αποκλειστική ευθύνη της Ρωσίας»!
● «Αν η Ρωσία κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, η αξιοπιστία της Ευρώπης θα μειωθεί στο μηδέν… Η τιμή του γκαζιού, η κατάσταση της οικονομίας μας, το κόστος των σιτηρών και όλα τα οικονομικά σοκ που ακολούθησαν είναι οι συνέπειες του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία»!
● «Δεν θα υπάρχει πια ασφάλεια στην Ευρώπη αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία… Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία επηρεάζει τα ζωτικά συμφέροντα της Γαλλίας! Είναι μια υπαρξιακή απειλή. Ζούμε ήδη τις επιπτώσεις του πολέμου στην καθημερινή ζωή μας. Αρκετά νοσοκομεία μας τέθηκαν εκτός λειτουργίας επί πολλές ημέρες λόγω της ρωσικής επιθετικότητας»!
● «Η ουκρανική αντεπίθεση πηγαίνει χειρότερα απ’ ό,τι περιμέναμε τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι πολύ εύθραυστη»…
● «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Εδώ και δύο χρόνια στέλνουμε τεθωρακισμένα όταν χρειάζεται, πυραύλους όταν χρειάζεται… Δεν είμαστε σε ευθεία σύρραξη με τη Ρωσία, αλλά δεν μπορούμε να την αφήσουμε να κερδίσει»!

Και το… δακρύβρεχτο κερασάκι στην τούρτα: «Έκανα τα πάντα για να φέρω την ειρήνη, τα πάντα. Τις συμφωνίες του Μινσκ, τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Γαλλίας και της Γερμανίας με τη Ουκρανία και τη Ρωσία». Πόσα ψέματα σε είκοσι λέξεις;

Το Μινσκ το διαπραγματεύτηκε και το υπέγραψε ως εγγυητής ο Ολάντ, όχι ο Μακρόν, και η Μέρκελ. Και αμφότεροι, όπως άλλωστε και ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας και βασικός υπεύθυνος για τον αιματηρό «αντιτρομοκρατικό» εμφύλιο στο Ντονμπάς Πέτρο Ποροσένκο, παραδέχτηκαν έκτοτε πως η συμφωνία ήταν ένα τέχνασμα προκειμένου το Κίεβο να κερδίσει χρόνο και να επανεξοπλιστεί για να ξαναρχίσει τον πόλεμο!

 efsyn.gr

———-

banner-article

Ροη ειδήσεων