Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Ξεσήκωσε την πόλη ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας με τους Καπεταναίους του  

Ένα αυθεντικό γλέντι, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, προπαραμονή Αποκριάς, στήθηκε σήμερα στην αυλή  του Σπιτιού του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας από νωρίς το απόγευμα.

Τα μέλη του Συλλόγου ντυμένα με τις βλάχικες φορεσιές, οι φίλοι του Συλλόγου που δεν έχασαν την ευκαιρία να παραστούν, αντιπροσωπίες συλλόγων Βλάχων από πολλά μέρη της Ελλάδας, η Μπάντα Χάλκινων  των Μηνάδων, το άφθονο ποτό και οι ψησταριές που «δούλευαν» ασταμάτητα συνιστούσαν ένα μοναδικό σκηνικό ενός παλιού εθίμου των Βλάχων, αυτό των Καπεταναίων.

Οι εντυπωσιακοί ήχοι των Μηνάδων που κυριολεκτικά ξεσήκωναν, το ποτό και ο χορός δημιουργούσαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κεφιού που σπάνια συναντά κανείς.

Αυτό κράτησε για αρκετή ώρα στο Σπίτι του Συλλόγου και μόλις άρχισε να πέφτει το σκοτάδι με το κέφι όλων των παρισταμένων στο ζενίθ, με τη μπάντα μπροστά ξεκίνησε πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, με στάσεις για  χορό στις πλατείες, με πρώτη την πλατεία Ωρολογίου για να καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου, ξεσηκώνοντας κυριολεκτικά τους κατοίκους της πόλης.

Η επιτυχία του όλου δρώμενου θεωρούμε ότι ήταν πολύ μεγάλη, ίσως μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας