Κόσμος

Ανεξέλεγκτο το Ισραήλ χτύπησε ξανά πλήθος που περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια – 20 νεκροί, 150 τραυματίες / νέες απειλές Νετανιάχου

Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμόςαπό τα ισραηλινά πυρά εναντίον αμάχων, γυναικών και παιδιών που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η γενοκτονία των Παλαιστίνιων από το δολοφονικό κράτος συνεχίζεται με καθημερινές κτηνωδίες καιτη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, τα ξημερώματα «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έβαλαν στο στόχαστρο συγκέντρωση πολιτών που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια» σε κυκλικό κόμβο της πόλης της Γάζας και «ο απολογισμός των θυμάτων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ας Σίφα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, σε 20 νεκρούς και 155 τραυματίες». Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 14 νεκρούς.

Για «απευθείας πυρά των δυνάμεων κατοχής εναντίον κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος στον κυκλικό κόμβο ‘Κουβέιτ’ και περίμενε την άφιξη φορτηγών με τρόφιμα» έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός, ο Μοχάμεντ Γουράμπ, διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο ας Σίφα, το μεγαλύτερο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου είδε πτώματα και πολλούς τραυματίες από σφαίρες.

Ο ισραηλινός αρνήθηκε πως άνοιξαν πυρ δυνάμεις του εναντίον πλήθους που περίμενε βοήθεια και πρόσθεσε πως «αναλύει» το «συμβάν».

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για γενικευμένο λιμό στον παλαιστινιακό θύλακο υπό ισραηλινή πολιορκία, ειδικά στον δυσπρόσιτο βορρά, όπου εκτιμάται πως βρίσκονται κάπου 300.000 άνθρωποι.

Απειλές Νετανιάχου για την χερσαία επίθεση

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε τις απειλές ότι ο ισραηλινός στρατός θα διεξαγάγει χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα του παλαιστινιακού θυλάκου με την Αίγυπτο. Παρά τη διεθνή καταδίκη για τα εγκλήματα του κράτους – δολοφόνου ο Νετανιάχου, έχοντας τη στήριξη και απροκάλυπτη βοήθεια από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ανέφερε κυνικά πως  “Θα μπούμε στη Ράφα και θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη των ταγμάτων της Χαμάς. Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και θα φέρουμε την ολοκληρωτική νίκη στον λαό του Ισραήλ και στο κράτος του Ισραήλ”.

Στη Ράφα, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τον στρατό του Ισραήλ, έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. βίαια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με άλλα λόγια το μεγαλύτερος μέρος του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα . Οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν ότι μία  ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης εκεί, θα προκαλούσε μεγάλο αριθμό απωλειών στις τάξεις των αμάχων.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ντανιέλ Χαγκαρί, δήλωσε πως οι άμαχοι στη Ράφα θα μεταφερθούν αλλού σε συντονισμό με διεθνείς παράγοντες, σύμφωνα με την ψηφιακή εφημερίδα Times of Israel. Μίλησε για δημιουργία «ανθρωπιστικών νησίδων» στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου. Δεν διευκρίνισε πού ακριβώς σχεδιάζεται να μεταφερθούν, ούτε πότε, ούτε έδωσε χρονοδιάγραμμα της σχεδιαζόμενης επίθεσης στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας