Αστυνομικό Δελτίο Αστυνομικό Δελτίο Βέροια Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν 10 διαρρήξεις οικιών και 3 διαρρήξεις οχημάτων που έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών ανδρών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή

Σε ορισμένες περιπτώσεις αναρριχήθηκαν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων και διέρρηξαν τις μπαλκονόπορτες

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 90.000 ευρώ

 Μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές από οικίες και 3 κλοπές από οχήματα, που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών, δρώντας με διαφορετική σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αναρριχούνταν στα μπαλκόνια οικιών και παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή παραβίαζαν την κεντρική είσοδο μονοκατοικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου 2023 έως 6 Ιανουαρίου 2024, διέπραξαν 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών σε Πέλλα, Καστοριά, Ροδόπη και Σέρρες.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα διέπραξαν και 3 διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα σε  Σέρρες και Καστοριά.

Συνολικά αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσές λίρες, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 90.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας