Βέροια Θεάματα Μουσική Πολιτισμός Τοπικά

Μουσικό Σχολείο Βέροιας: Συναυλία με Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής και με έξοχες επιλογές

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας  με τα δυο του Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής έδειξε για μια ακόμη φορά τη δουλειά του Σχολείου, αλλά και το πόσο τιμά και στηρίζει την Παράδοση. 

Ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Λιλιόπουλος συνέδεσε το όνομα της αποψινής εκδήλωσης, “Για δες περβόλι όμορφο”, με το ίδιο το σχολείο του, το οποίο ονόμασε”περιβόλι”, με όλα αυτά τα ταλαντούχα παιδιά, που αποτελούν το μουσικό αύριο.

Χαιρετισμό απηύθυναν μιλώντας για την ιδιαιτερότητα του σχολείου η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ξανθή Χονδρού – Χιλλ και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στην Παραδοσιακή Ποντιακή Μουσική.

Οι μαθητές με τις λύρες τους, αλλά και με δύο λαούτα, μια κιθάρα και το απαραίτητο νταούλι να τους συνοδεύει, ερμήνευσαν τραγούδια του Πόντου, που μετέφεραν ατόφιο το χρώμα του τόπου και του χρόνου.

Εξαιρετικές και οι φωνές των παιδιών που τραγούδησαν.

Το δεύτερο μέρος είχε τραγούδια από την Ελλάδα. Η ποικιλία των  μουσικών οργάνων, η άψογα προετοιμασμένη χορωδία, αλλά και οι  έξοχες επιλογές των τραγουδιών έδωσαν ένα αισθητικό αποτέλεσμα, που ικανοποίησε απόλυτα το κοινό στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

…………….

…………………….

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο