Πολιτική

Δεν πάει σε εκλογές για νέο Πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ / υπερψηφίστηκε η πρόταση για μη προσφυγή στις κάλπες

 Την απόφαση να μην υπάρξει προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου προέδρου πήραν οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπερψηφίζοντας την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου, του Νίκου Παππά, του Γιώργου Τσίπρα και άλλων στελεχών κόντρα στις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου και της Όλγας Γεροβασίλη που ζήτησε να διεξαχθούν σε έναν μήνα.

Νωρίτερα, ο διάλογος Κασσελάκη – Γεροβασίλη που κάλεσαν ο ένας τον άλλον να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση προκειμένου να γίνουν εκλογές δημιούργησε προσωρινά σύγχυση στο προεδρείο.

«Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες. Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα», είπε ο Όλγα Γεροβασίλη. Και επανήλθε τονίζοντας: «Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές. Περιμένω. Αν την αποσύρει δεν έχω κανέναν λόγο να επιμείνω για εκλογές» είπε η Όλγα Γεροβασίλη. «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αφού ξεκαθαρίστηκαν οι τρεις προτάσεις που κατατέθηκαν, το κόμμα προχώρησε στην δια ανατάσεως χειρός ψηφοφορία όπως κλήθηκε από το προεδρείο και την απόφαση για μη προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες.

«Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Η διαδικασία του συνεδρίου συνεχίζεται με τις ψηφοφορίες επί του κειμένου θέσεων και την πολιτική απόφαση

banner-article

Ροη ειδήσεων