Αγροτικά Ελλάδα Κοινωνία

Γέμισε με τρακτέρ και διαδηλωτές η πλατεία Συντάγματος – συγκλονιστικό το συλλαλητήριο των αγροτών – “Χωρίς εμάς τι θα φας;” / video

Στο Σύνταγμα φθάνουν συνεχώς τρακτέρ των βιοπαλαιστών αγροτών που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους, για την επιβίωσή τους.

Τα τρακτέρ με αναμμένα φώτα και παρατεταμένα κορναρίσματα καταφθάνουν στην πλατεία Συντάγματος, με τον κόσμο να χειροκροτεί.

Οι αγρότες διεκδικούν να στηριχτεί το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν στα προϊόντα τους οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, τις περικοπές της νέας ΚΑΠ, αλλά και τις απανωτές καταστροφές στην παραγωγή τους.

Συγκεκριμένα: απαιτούν: 

— Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

— Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

— Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

— Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

— Εργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Βίντεο από τη μεγάλη πορεία των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας

Δείτε σε βίντεο τη μεγαλειώδη πορεία των αγροτών με τρακτέρ, στην Εθνική Οδό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Στις κόρνες των τρακτέρ, οι οδηγοί της Αττικής απαντούν επίσης με κορναρίσματα και υψωμένες γροθιές! Ο λαός της Αττικής είναι στον πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων που διαδηλώνουν για την επιβίωσή τους. Όλοι σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα!

Από 902.gr 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας