Αγροτικά Αλεξάνδρεια Βέροια

Ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών από τους Εμπορικούς Συλλόγους Βέροιας & Αλεξάνδρειας

Την συμπαράσταση και αλληλεγγύη  τους, στους αγώνες των αγροτών που γίνονται με στόχο τη διασφάλιση της οικονομικής τους επιβίωσης, αλλά και των προοπτικών συνέχειας της πρωτογενούς παραγωγής, εκφράζουν σε ψήφισμα τους, τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας και Αλεξάνδρειας.  

 Οι πρόεδροι των δυο Συλλόγων, κα Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και κ. Γιώργος Δημητριάδης καθώς και μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας ,κα. Αλίκη Σταμπουλή και κα Αμαλία Παπαδοπούλου συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου,  με εκπροσώπους των αγροτών  που βρίσκονται στο μπλόκο της  Εγνατίας , στον κόμβο του Νησελίου.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων αναφέρονται τα εξής:

  « Οι Διοικήσεις  των  Εμπορικών Συλλόγων  Βέροιας  και Αλεξάνδρειας συμπαρίστανται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών».

         «Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό  ιστό της Ημαθίας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα , δίνουν έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από την κωλυσιεργία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Αγαπητοί αγρότες  είμαστε εδώ, όχι για να σας πούμε απλώς, έχετε δίκιο. Βγήκατε στους δρόμους γιατί φυσικά έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Τα προβλήματα και η απώλεια του εισοδήματός σας, είναι και πρόβλημα των εμπόρων και της Μικρομεσαίας επιχείρησης.

Είμαστε ένας Νομός που η οικονομία του στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και κατ’ επέκταση και το δικό  μας εισόδημα  στηρίζεται κατά κύριο λόγο από εσάς.

Η Ενιαία Ενίσχυση που λαμβάνετε κάθε χρόνο  σε δυο δόσεις, τον Οκτώβριο και πριν τα Χριστούγεννα ήταν κουτσουρεμένη, με πληροφορίες να λένε ότι θα διορθωθούν τα λάθη . Με τα θα, θα , σπέρνεις , αλλά δεν θερίζεις, όπως λέει και ο λαός μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΛΓΑ κατέθεσε προκαταβολή αποζημιώσεων,(χαλάζι Καλοκαίρι 2023), αντί να κάνει εκκαθάριση. Ξεκινάει η νέα παραγωγική περίοδος με αβέβαιο μέλλον,  για όλους  τους αγρότες  που καλλιεργούν δενδρώδεις και ανοιχτές καλλιέργειες .

 Είμαστε εδώ και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας , είμαστε στο πλευρό σας, διότι ότι εξοντώνει τους αγρότες, εξοντώνει και τον καθένα από εμάς».  

 

Η Πρόεδρος                                                                                                              Ο Πρόεδρος

Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας                                               Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Αθηνά Πλιάτσικα- Τσιπουρίδου                                                              Γεώργιος  Δημητριάδης

 

banner-article

Ροη ειδήσεων