Πολιτισμός Συν & Πλην Σχόλια Τοπικά

Στον απόηχο της επίσκεψης του Πρέσβη της Κούβας στη Βέροια

Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια
Γιάννης Ρίτσος

Έχουμε για το λαό της Κούβας αυτήν ακριβώς την άποψη που εκφράζει ο ποιητής με τον παραπάνω στίχο του, στίχο που γράφτηκε για τον δικό μας λαό την εποχή της Χούντας και καθρεφτίζει όλους τους αγώνες μας από την Επανάσταση του ’21 μέχρι σήμερα. Και γι’ αυτό, για τους αγώνες του, ο λαός της Κούβας μάς είναι συμπαθής.

Αυτό αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά στο διήμερο Κουβανικού Κινηματογράφου, όπου ήταν παρών και ο Πρέσβης της Κούβας Aramis Fuente Hernández.

Αφού επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους της Βέροιας και της Νάουσας,  ήρθε σε επαφή με φορείς και επισκέφτηκε χώρους που είναι χαρακτηριστικά τοπόσημα, ήταν παρών και τις δύο μέρες στη Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, στο διήμερο Κουβανικού Κινηματογράφου που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Εκεί φάνηκε και ο χαρακτήρας του, που κέρδισε την εκτίμηση και τη συμπάθεια του κοινού!

Ένας γλυκύτατος άνθρωπος, σεμνός, χωρίς να προπαγανδίζει το δίκιο της χώρας του με κορώνες, αλλά να μιλά γι’ αυτήν και τον Πολιτισμό της, ταυτίζοντας τις λέξεις Πολιτισμός και Έθνος, κέρδισε τις εντυπώσεις και το θαυμασμό.

Η συμμετοχή του κοινού, που γέμισε την αίθουσα και τις δύο βραδιές, οι ταινίες, που ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, αλλά κυρίως η παρουσία ενός διπλωμάτη, που ήταν τόσο προσιτός στην απλότητά του, ήταν μια όαση στον  κόσμο του “δήθεν”, που  μας έχει επιβληθεί.

Μάλιστα, χθες το βράδυ τον πλησίασε ένας απλός πολίτης και του χάρισε ένα δώρο, για να του δείξει το σεβασμό και την αγάπη του για την Κούβα. Μια απεικόνιση της παλιάς Βέροιας ήταν το δώρο του! Και φυσικά ο Πρέσβης το χάρηκε αφάνταστα!

Και επειδή πολλά είναι τα “πλην” στις μέρες μας, αυτές τις δύο μέρες πώς να μην χαρεί κανείς τα “συν”; Έχουμε ανάγκη από την αλήθεια, την απλότητα, τη ζεστασιά, την αξιοπρέπεια, την ποιότητα, σ’ έναν κόσμο ψεύτικο, γκλαμουράτο, παγωμένο, αναξιοπρεπή και φτηνιάρικο που ζούμε…

Έχετε το θαυμασμό, την εκτίμηση και την αγάπη μας κ. Πρέσβη, κι εσείς και η χώρα σας…

far

Φωτογραφίες: faretra.info

………………………….

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο Κουβανικού Κινηματογράφου στη Βέροια

Βέροια: Κουβανικός Κινηματογράφος με παρόντα τον πρέσβη της Κούβας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας