Βέροια Τοπικά

Η βασιλόπιτα  του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου

Στα πλαίσια των χειμερινών μαθημάτων χορού που συνεχίζονται μετά την περίοδο των Εορτών, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου πραγματοποίησε την καθιερωμένη γιορτή της βασιλόπιτας.

Με μέριμνα και προσφορά των γυναικών του Ξηρολιβάδου, οργανώθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας χορού, ένα αυθόρμητο γλέντι στο οποίο προσήλθαν πολλοί Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού, που συμμετέχουν στα δρώμενα του ΠΟΞ.

Ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Βασίλης Χασιώτης απηύθυνε προς όλους τις καθιερωμένες ευχές για τον καινούργιο χρόνο, ευχαρίστησε τον χοροδιδάσκαλο Γιάννη Τσιαμήτρο για την συνεχή προσφορά του και όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος για την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του ΠΟΞ,  ενώ στην συνέχεια  ανακοίνωσε τις προσεχείς δραστηριότητες που προγραμμάτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Ειδικότερη ενημέρωση έγινε για την εκδήλωση της βασιλόπιτας του ΠΟΞ που θα πραγματοποιηθεί για όλους τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού την Κυριακή  11 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του εστιατόριου ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ στη Βέροια.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της βασιλόπιτας  θα παρουσιαστεί το Συλλεκτικό Ημερολόγιο του 2024 που εξέδωσε ο Όμιλος με θέμα «Ο κύκλος του μαλλιού στο Ξηρολίβαδο».

Στη συνέχεια ευχές προς όλους απηύθυνε ο παλαιότερος Πρόεδρος του ΠΟΞ Αναστάσιος Βασιάδης που επιμελήθηκε το ημερολόγιο, κάνοντας στην συνέχεια  μια αναδρομή στα  ημερολόγια που εκδίδει από πολλών ετών ο ΠΟΞ, με περιεχόμενο που προβάλλει τις ιστορικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και λαογραφικές  παραδόσεις του Ξηρολιβάδου.

Ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσιαμήτρος ευχαριστώντας όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος για την συνεχή τους συμμετοχή στο  Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις δραστηριότητες του ΠΟΞ.

Γνωστοποίησε δε ότι τα χειμερινά μαθήματα χορού του Π.Ο.Ξ. συνεχίζονται κάθε Τρίτη 9 μμ στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους του Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του Ξηρολιβάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Εκ μέρους του χορευτικού συγκροτήματος η Χρύσα Καραμήτρου ευχαρίστησε τον Γιάννη Τσιαμήτρο για την προσφορά του και του προσέφερε το παραδοσιακό δώρο της νέας χρονιάς.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον χοροδιδάσκαλο Γιάννη Τσιαμήτρο, με το τυχερό νόμισμα να τυχαίνει στο κομμάτι του μέλους του χορευτικού συγκροτήματος Μανώλη  Λύχνα.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα γνήσιο κυκλικό ξηρολιβαδιώτικο χορό στον οποίο συμμετείχαν όλοι τραγουδώντας τραγούδια του τόπου.  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας