Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Νάουσα Τοπικά

Νάουσα, η Πόλη του Οίνου 2024 / 26 – 27 – 28 Ιανουαρίου

Αν και από το 2022 πήγαμε απευθείας στο 2024 με τη μεγάλη γιορτή της βορειοελλαδίτικης ποικιλίας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη Νάουσα, δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρονιά, αλλά από Δεκέμβριο πήγαμε Ιανουάριο τη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» που θα φιλοξενηθεί στο Κτήριο «ΒΕΤΛΑΝΣ», στην ιστορική πόλη της Ημαθίας.

Η πρώτη ημέρα του γιορτινού τριημέρου έχει… party καλωσορίσματος! Από όπου και αν έρχονται οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τη ρουτίνα της δουλειάς και την κούραση του ταξιδιού, διασκεδάζοντας με μουσική, φαγητό και φυσικά Ξινόμαυρο, στο πανέμορφο χώρο «ΜAISON» στην κεντρική πλατεία της πόλης

Το Σαββατοκύριακο, το Ξινόμαυρο της Νάουσας θα είναι στο ποτήρι των επισκεπτών. Όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί – μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα βρίσκονται στο Κτήριο «ΒΕΤΛΑΝΣ» σερβίροντας τα κρασιά τους και μιλώντας για το όραμα και τη δουλειά τους με τους οινόφιλους.

Παράλληλα μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσει την έκθεση με στόχο ξεχωριστές γευσιγνωστικές εμπειρίες αλλά και τροφή για σκέψη. Έτσι, ενώ οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε επίσημη πρώτη το Ξινόμαυρο εσοδείας 2023, οι προκλήσεις της ποικιλομορφίας του Ξινόμαυρου μας βάζει σε μια  γευστική δοκιμή, με τον DipWSET Στέφανο Κόγια, ώστε να διακρίνουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ζώνης ΠΟΠ του Ξινόμαυρου, στη Νάουσα. Μαζί μας θα βρίσκεται και η DipWSET Ροδάνθη Παπαδιού για να συγκρίνουμε άλλες περιοχές με την περιοχή του Ξινόμαυρου.

Την Κυριακή θα συζητήσουμε για την καταχώρηση της «Αμπελοοινικής τέχνης και παράδοσης του Ξινόμαυρου κρασιού Νάουσας» στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Καθώς και για το μέλλον του οινοτουρισμού στη πόλη μας,

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει με ανοιχτά τα Οινοποιεία για τους επισκέπτες, προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά

όλες τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της Νάουσας

που στηρίζουν έμπρακτα την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους.

Μεγάλος χορηγός:

NOVACERT

Χορηγοί:

AMΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ

ΑΠΙΚΙΑΝ

ALPAGLASS

CARTONTEC

CORK HELLAS

GS LABELS

PRINTERPACK

AIΣΑΚΟΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

DA LABELS

Χορηγός επικοινωνίας:

WINEEVENTSGREECE.COM / grape          

#NaoussaWineCity    #naoussa    #xinomavro    #drinkgreekwine

 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 ευρώ (για το τριήμερο)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Βλ. πρόγραμμα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 65 ευρώ
Περιλαμβάνει welcome party, γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ελπίδα Παλαμίδα T: 6938 250088

elpidapalamida@gmail.com

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της Νάουσας που στηρίζουν έμπρακτα την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους.

Τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

banner-article

Ροη ειδήσεων