Άρθρα Κοινωνία Πολιτική

Ο γάμος των ομόφυλων το κυρίαρχο θέμα των ημερών! / κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση… ξιφουλκούν! / γράφει ο Τεύκρος

Είναι γεγονός ότι ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα είναι ο γάμος των ομόφυλων. Είναι όμως αυτό πρωτεύον ζήτημα για την κοινωνία; Σαφώς και όχι!

Κυρίαρχα ζητήματα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, οι έωλες -σε μεγάλο βαθμό- σχέσεις εργασίας, οι επικείμενοι χιλιάδες πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, τα ζητήματα υγείας και οι μεγάλες ελλείψεις στις Δημόσιες Δομές της.

Από τα κυρίαρχα ζητήματα για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, (όχι βέβαια για την πλειοψηφία των κόμματων και των ΜΜΕ), είναι οι καθημερινές εκατόμβες των αμάχων Παλαιστινίων νεκρών στη Γάζα από τα δολοφονικά πυρά του Ισραήλ. Και όχι μόνο οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί αλλά και οι ανάπηροι  και οι αγνοούμενοι αυτού του αιμοβόρου εναντίων αμάχων πολέμου, οι επικείμενες αρρώστιες και η λιμοκτονία, (όπως υποστηρίζει και ο ΟΗΕ), που απειλούν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, η εθνοκάθαρση, η… πολιτισμένη Δύση που συνδράμει και ευλογεί!   

Κι όμως, το κυρίαρχο θέμα που εμφανίζουν σαν εμπροσθοφυλακή  αυτές τις μέρες κυβέρνηση, που έδειξε προσωρινά να υπαναχωρεί, και αξιωματική αντιπολίτευση και περί αυτού «ξιφουλκούν» είναι ο γάμος των ομόφυλων.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ το αναδεικνύουν στο έπακρο, βοηθώντας με τον τρόπο τους στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, που, όμως, όπως δείχνουν πρόσφατα γκάλοπ, είναι στην πλειοψηφία της αρνητική με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου και εμμένει στα πραγματικά προβλήματα, που η ίδια αντιμετωπίζει.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το θέμα του «γάμου» το έχει κάνει σημαία η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό και κατακεραυνώνει τώρα την κυβέρνηση, που δείχνει τάσεις υποχώρησης και μάλιστα ετοίμασε και σχετικό νομοσχέδιο, που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Στην ουσία χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό το νομοσχέδιο σαν όχημα «διαφοροποίησης. Όμως, αυτό δεν την διαφοροποιεί από τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, μη θέτοντας κάτι άλλο σημαντικό, ένα ανάλογο για παράδειγμα νομοσχέδιο, που θα ελάφρυνε τα βάρη των πολιτών  και που θα εξέθετε την κυβερνητική πλειοψηφία, (γιατί δεν θα το ψήφιζε), δείχνει έτσι καλό πρόσωπο στους απανταχού «προστάτες», μιας και η… προβλέψιμη κυβέρνηση δεν έχει και τόσο ανάγκη να το κάνει, καθώς την επιβεβαιώνουν οι πράξεις της.      

Εύλογα, λοιπόν, κανείς μπορεί να ρωτήσει την αξιωματική αντιπολίτευση: Θεωρεί ελάσσονος σημασίας από το νομοσχέδιο του «γάμου» που καταθέτει, ένα άλλο που θα ελάφρυνε τις συνέπειες των πολιτών από τα βάρη, που αυτή φόρτωσε ως κυβέρνηση, με το πρόσχημα της αναγκαιότητας, λόγω του τρίτου μνημονίου που η ίδια ψήφισε με τη συνδρομή των άλλων δυο μνημονιακών κομμάτων; Τη στιγμή μάλιστα που θριαμβολογεί ότι αυτή μας έβγαλε από τα μνημόνια;   

Τώρα που δεν έχουμε μνημόνια, γιατί δεν καταθέτει νομοσχέδιο για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου; Ένα νομοσχέδιο για την επαναφορά της ΔΕΗ στο Δημόσιο, όπως προεκλογικά υποσχέθηκε; Ένα νομοσχέδιο για τη Μείωση του ΦΠΑ και την κατάργηση μιας σειράς ειδικών φόρων κατανάλωσης; Ένα άλλο για την πραγματική φορολόγηση τραπεζών και αυτών, που σε καιρούς κρίσης, φτώχειας και ανεργίας θησαυρίζουν; Και άλλα για τη βελτίωση της θέσης αυτών που δουλεύουν, του κάθε εκμεταλλευόμενου;  Αλλά και ούτε μια τοποθέτηση εναντίων των δολοφονικών επιθέσεων των Ισραηλινών στη Γάζα και της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων;

Βέβαια, τέτοια νομοσχέδια και τέτοιες τοποθετήσεις ας μην περιμένουμε! Αυτά χαλούν το πρόσωπο έναντι των “προστατών”, όμως, ένα για τον «γάμο» τούς δίνει πόντους έναντι αυτών, κι ας είναι αντίθετο το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας